avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sa mi dati un raspuns urgent! proces dupa deces.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sa mi dati un raspuns urgent! proces dupa deces.

Buna, in urma cu ceva timp am incheiat un contract de v-c cu clauza cu o femeie sa o intretinem in schimbul apartamentului in care locuia. Acum 1 luna si ceva a murit dar ne-am trezit cu citatie la proces precum ca ea ne dadea in judecata ca nu aveam grija de ea. Are doua surori, se poate sa continue sora ei procesul? Ea nu a vorbit cu ea in ultimii trei ani. Am inteles ca se poate opri procesul pe baza unor neclaritati, exceptii. Dar in caz ca sora doreste sa continue intram in plin proces. Ceea ce a declarat decedata in legatura cu ingrijirea ei este total fals. Se poate ca sora sa castige? Sau ce anume se intampla?
Cel mai recent răspuns: cool_girl_em , utilizator 17:36, 11 Decembrie 2011
cel mai bine este sa consultati un avocat, sa citeasca actiunea, sa vada probele
Ma intereseaza asa in mare cam ce se intampla, linii generale. N-am mai tercut prin asa ceva.
Surorile stiu de proces?
Exista mai multe variante.
Daca nu se prezinta nimeni din partea defunctei, stati in sala de judecata si nu ziceti nimic,, judecata se suspenda si peste un an se perima, deci ati scapat.
Daca surorile stiu si se introduc in cauza ca si mostenitoare, urmeaza sa se probeze daca defuncta a zis adevarul. Atunci obligatoriu angajati avocat, faceti intampinare si restul apararilor si sperati sa castigati.

Deci, mergeti in ziua infatisarii, stati in sala. Nu ziceti nimic la nimeni, nici prezent nici nimic. Daca vine cineva din partea defunctei, va prezentati in fata, la judecator, ziceti prezent si solicitati un termen pt angajare aparator. Atunci urgent gasiti un avocat. Incercati sa nu fie cel mai prost de prin zona.
Surorile banuiesc ca nu stiu inca nimic dar cred ca le va anunta avocata unde a fost decedata si le va intreba si chiar stimula sa continue pt ca ar avea de castigat. Am vb cu o avocata si a zis ca poate inchide procesul prin exceptii. Se poate? Ce inseamna asta?
Si daca vand apartamentul?

Alte discuții în legătură

Succesiune cu multi frati si nepoti Tudor! Tudor! Buna ziua, In decembrie 2018 a murit o sora de-a mamei (ramasa singura-sotul ei murise cu multi ani in urma, nu aveau copii)- insa mai avea 4 frati in viata ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii după bunicii din partea tatălui (decedat și el) în instanță. cum pot intra în posesia moștenirii? mariancristielena mariancristielena Buna ziua ,de 4 ani de zile exista un proces pe rol la judecatoria sect .2,pt dezbaterea succesiuni, tatal meu a fost chemat in instanta de un cumnat , sotul ... (vezi toată discuția)
Actiune civila decedat !?posibil? sastalavista sastalavista Mama a decedat acum 5 ani ! Inainte de a deceda fiind bolnava de cancer e am luat-o in grija si am stat cu ea prin spitale 1 an de zile . Mam mutat in casa ... (vezi toată discuția)