avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurari de sanatate

Firma la care am lucrat a intrat in procedura de lichidare in luna octombrie, iar toti angajatii au intrat in preaviz in luna noiembrie. Din 29 noiembrie sunt somer si mentionez ca sunt insarcinata in sapte luni. Intrebarea mea este daca firma la care am lucrat nu a virat la casa de asigurari de sanatate contributiile aferente incepand cu luna martie a acestui an, beneficiez de concediu prenatal, postnatal si indemnizatie crestere copil?
Medicul de familie de la care am cerut concediul prenatal m-a avertizat ca este popsibil sa am unele probleme cu plata acestor drepturi.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:35, 9 Decembrie 2011
Dv. vi s-a retinut de angajator partea de contributie. Angajatorul are obligatia sa puna partea lui si suma totala sa o vireze catre casa de sanatate intrun termen stabilit. Prin lege responsabili sunt angajatorul rau platnic si institutia care are parghii legale de recuperare a datoriilor.
Dv. aveti dreptul sa beneficiati de concediu prenatal si postnatal.
Indemnizatia crestere copil nu are legatura cu fondul de sanatate, o primiti daca ati realizat venituri impozabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj,angajare,concediu prenatal crysstyle crysstyle Sunt insarcinata in 5 luni ,mai am o luna de somaj dupa care ma voi angaja,adica platesc darile la stat,dupa aceea voi intra in concediu prenatal.As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am urmatoarea neclaritate : sotia, care este insarcinata ... FLORIN177 FLORIN177 Buna ziua!Am urmatoarea neclaritate : sotia, care este insarcinata in 5 luni( trebuie sa nasca la mijlocul lunii mai) a lucrat pana in 30 noiembrie 2021, timp ... (vezi toată discuția)
Sunt insarcinata si somera..... Ion Yanisa Ion Yanisa Buna ziua, Am nevoie de un sfat, ce pot sa fac in urmatoarea situatie: sunt insarcinata in 3 luni si somera de asemenea. Perioada nasterii ar fi in luna mai ... (vezi toată discuția)