pentru a se dispune anularea procesului-verbal de constatare a contraventiei este necesar ca reclamantul-contravenient sa dovedeasca nu numai ca agentul constatator si-a incalcat obligatia de a-i aduce la cunostinta dreptul de a face obiectiuni, ci si ca aceasta incalcare i-a produs o vatamare ce nu poate fi inlaturata decat prin anularea procesului-verbal de constatare a contraventiei.
In practica ce inseamna asta? ce fel de vatamare ar fi trebuit sa-ti produca pentru a fi luat in seama de judecator?
vatamarea consta in insusi faptul ca vi s-a aplicat o amenda fara a fi consemnata pozitia dumneavoastra.
Acest lucru trebuie insa dovedit, e indicat sa aduceti un martor care sa afirme ca nu a fost consemnat nimic, desi ati argumentat ca amenda este abuziva si neintemeiata. Totusi,incercati sa mai gasiti si alte motive de nulitate, pentru ca uneori judecatorii nu tin seama de aceasta aparare cu obiectiunile...
nu eram de fata,amenda mi-a fost trimisa prin posta de AFP, fara a fi facuta vreo notificare, fara a fi chemata la sediu pentru verificare,deci nu am probleme in a dovedi ca deliberat, din start, mi-a fost fost incalcat dreptul la obictiuni.Lucrul acesta e confirmat si de lipsa semnaturi si a datelor despre reprezentantul firmei . Am strans destule motive de nulitate. Insa intimatul in intampinare s-a multumit la lipsa obiectiilor sa remarce ca "nu m-a vatamat"-
. De aceea nu prea stiam in termeni juridici, pentru judecator, ce inseamna acest "vatamat".