avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dreptul de a face obiectiuni in procesul verbal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dreptul de a face obiectiuni in procesul verbal

pentru a se dispune anularea procesului-verbal de constatare a contraventiei este necesar ca reclamantul-contravenient sa dovedeasca nu numai ca agentul constatator si-a incalcat obligatia de a-i aduce la cunostinta dreptul de a face obiectiuni, ci si ca aceasta incalcare i-a produs o vatamare ce nu poate fi inlaturata decat prin anularea procesului-verbal de constatare a contraventiei.

In practica ce inseamna asta? ce fel de vatamare ar fi trebuit sa-ti produca pentru a fi luat in seama de judecator?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 08:17, 11 Octombrie 2008
vatamarea consta in insusi faptul ca vi s-a aplicat o amenda fara a fi consemnata pozitia dumneavoastra.
Acest lucru trebuie insa dovedit, e indicat sa aduceti un martor care sa afirme ca nu a fost consemnat nimic, desi ati argumentat ca amenda este abuziva si neintemeiata. Totusi,incercati sa mai gasiti si alte motive de nulitate, pentru ca uneori judecatorii nu tin seama de aceasta aparare cu obiectiunile...
nu eram de fata,amenda mi-a fost trimisa prin posta de AFP, fara a fi facuta vreo notificare, fara a fi chemata la sediu pentru verificare,deci nu am probleme in a dovedi ca deliberat, din start, mi-a fost fost incalcat dreptul la obictiuni.Lucrul acesta e confirmat si de lipsa semnaturi si a datelor despre reprezentantul firmei . Am strans destule motive de nulitate. Insa intimatul in intampinare s-a multumit la lipsa obiectiilor sa remarce ca "nu m-a vatamat"-
. De aceea nu prea stiam in termeni juridici, pentru judecator, ce inseamna acest "vatamat".
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2008
nitmar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa consemnarii obiectiunilor contravenientului Sinziana_brj Sinziana_brj Buna ziua! stiti cumva ce vatamare poate fi invocata in cazul lipsei consemnarii obiectiunilor contravenientului dintr-un proces verbal? cum nulitatea este ... (vezi toată discuția)
Când poate fi anulat un proces verbal de contravenție încheiat de un agent al poliției rutiere? c0sminvl c0sminvl Buna seara,am si eu nevoie de cateva informatii: 1.Faptul ca agentul nu mi-a precizat si nu mi-a spus sa scriu sau sa nu scriu daca am mentiuni poate duce la ... (vezi toată discuția)
Consecinta nerespectarii art 16, alin. 7 din oug nr. 2/2001 - neaducerea la cunostinta contravenientului a dreptului de face obiectiuni giv giv La art. 16 alin 7 din O.U.G. 2/2001 republicata se specifica: \" (7) În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat să aducă ... (vezi toată discuția)