avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SANTAJ
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SANTAJ

DACA SOTAI IMI SPUNE SA NU II MAI TRIMIT SMS -URI IN CARE O INTRB DESPRE SITUATIA COPILULUI MINOR SI DESPRE POSIBILITATEA EI MATERIALA DE A SUSTINE SINGURA PE CEI TREI COPII REZULTATI DIN CASATORIE,CA ALTFEL NU IMI POT VEDEA COPILUL MINOR POATE FI SOCOTITA O FORMA DE SANTAJ?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 08:13, 10 Decembrie 2011
Nu chiar, cel putin daca ne raportam la definitia data infractiunii de santaj, adica:
Constrângerea unei persoane, prin violenta sau
amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta
este comisa spre a dobândi un folos injust, pentru sine sau pentru
altul.

E adevarat ca folosul pe care urmareste a-l obtine cel care santajeaza poate fi atat materia cat si moral. Mama copiiilor oare urmareste ca prin aceasta aparenta forma de santaj sa obtina un folos? Aceasta-i intrebarea.
Ma gandesc ca nu ar fi luata in seama o eventuala plangere pentru santaj, in cazul dvs, lipsind elemente esentiale ale infractiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmare Gia22 Gia22 Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema mai delicata. Iubitul meu m-a filmat in timp ce noi intretineam relatii sexuale. Nu am stiut lucrul asta. Dupa o ... (vezi toată discuția)
Șantaj cu poze nud ContSters442987 ContSters442987 Buna seara,sunt casatorita si intr-o perioada mai proasta intre mine si sotul am simtit nevoia sa vorbesc cu cineva.....o perioada de 3-4 luni am vorbit cu o ... (vezi toată discuția)
Amenintari sau santaj ? conditii sorin78 sorin78 Am primit acum 2 luni un sms de amenintari, pe scurt: imi cere un fost coleg plata unei datorii [u]contestate [/u] si zice ca \"[i]daca nu platesc pana la ... (vezi toată discuția)