avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am iubit, am facut credit, i l-am dat, n-am nici o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am iubit, am facut credit, i l-am dat, n-am nici o garantie, m-a parasit... va rog ajutati-ma sa recuperez imprumutul!

#-oIn urma cu un an am facut un imprumut in banca de 40.000 euro pentru a ajuta femeia cu care urma sa ma casatoresc sa cumpere un apartament. Ea a facut credit pentru o parte din cat costa apartamentul iar eu pentru restul. Dupa ce si/a cumparat apartamentul, pe numele ei, ne/am despartit.
Am avut incredere in femeia iubita asa ca nu am facut nici un act de inapoiere a banilor. Am doar chitante prin care din contul meu i/am virat in contul ei diferite sume de bani. Nu cred ca am chitante pentru toata suma pe care i/am dat/o.
Acum ma poarta cu vorba iar eu platesc de un an de zile rate pentru un credit de care nu am beneficiat.
Am ajuns in pragul falimentului! Va rog din suflet ajutati/ma!
Am vreo sansa de a/mi recupera banii dati sau macar sa o oblig intr/un fel sa isi platesca ratele?
Ce pot face?
Revin cu precizarea ca eu am refinantat un credit ipotecar facut cu un an inainte pentru cumpararea unui teren. Mentionez ca atunci nu aveam nici o relatie cu aceasta femeie. Am achitat 10.000 euro creditul vechi iar surplusul de 30.000 euro i l/am dat ei pentru a o ajuta sa cumpere apartamentul pentru care demarase un credit ipotecar..
Ea facuse credit ipotecar pentru cumpararea apartamentului si nu ii ajungeau banii. Asa ca eu am ajutat/o cu 30.000 euro pentru a achita integral apartamentul pe care vroia sa il cumpere.
Asa ca ea a cumparat pe numele ei cu credit ipotecar un apartament, ipoteca fiind pe apartamentul in cauza dar eu am completat cu suma necesara achitarii integrale.
Amandoi avem credite ipotecare, eu pe teren iar ea pe apartament.
Daca aveti vreo solutie o astept cu nerabdare. Va multumesc anticipat.

Multumesc anticipat.#-o

Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2008
mirela.vaduva, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriana Tugui , Avocat 02:11, 14 Octombrie 2008
GabrielaA a scris:

Pe mine ma duce gandul la "imbogatire fara justa cauza". Am doua patrimonii (imbogatit si saracit) si o legatura de cauzalitate. Si n-am contract intre parti.
Ce ziceti?

Revin, am vazut ce a scris Liviu mai sus.
Relatiile dintre cei doi ma duc cu gandul la imposibilitatea preconstituirii unui inscris.


Lipsa înscrisului din cauza imposibilităţii preconstituirii lui nu înseamnă neapărat lipsa de cauză. Cauza poate fi, aşa cum spuneam, gratificarea acelei persoane prin intermediul unui dar manual.

Dacă este vorba despre un împrumut, atunci se cheamă că reclamantul are deschisă calea unei cereri în restituire în temeiul contractului de împrumut, iar cererea de in rem verso este inadmisibilă.
Chitanţele, cum le numeşte userul gabimiri, sunt un început de dovadă scrisă care, unită cu imposibilitatea preconstituirii unui înscris şi cu alte probe, îi deschid calea unei acţiuni în temeiul contractului. Dacă nu are alte probe, rămîne credibilă poziţia pîrîtei prin care ar invoca existenţa donaţiei sub forma darului manual.

Liviu S.Bordaş

Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2008
themis, utilizator
Gratificarea mi se pare ca nu sta in picioare.
30.000 de euro este suma mare si cel care intreaba nu cred ca e Bill Gates. :)
Există o sumă maximă pentru darul manual?

Cînd cineva :love:, totul devine posibil! ªi-ar da şi viaţa, da'mite trei'jdemii de euro...

Ciar dacă apoi îi vine să şi dea :training:



In legislatie nu exista o suma maxima pentru darul manual, dar revin la ce am spus, nici o dovada nu exista ca ar fi fost vorba de o donatie...cel in cauza a avut intentia de a cumpara impreuna cu viitoarea nevasta un imobil - parerea mea:D
Sorry mister !:((
Cred ca aveti nevoie de un avocat bun si rabdator.
Credem ca veti gasi unul.
A, da ! si mai aveti nevoie de bani sa-l platiti.;)

Alte discuții în legătură

Plata sultei prin credit ipotecar? kdoina2007 kdoina2007 In cazul unei sentinte de partaj cu plata sultei, daca nu am banii si va trebui sa ma imprumut de la banca, aceasta va acorda creditul? Daca nu, ce metoda ar ... (vezi toată discuția)
Probe recunoscute in procesul de partaj peters peters Bun gasit tuturor !!! urmand a initia un proces de partaj, as avea nevoie de la dvs. de cateva informatii preliminare. obiectul partajului este un apartament ... (vezi toată discuția)
Probleme....... alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o mare, mare problema.. Va rog frumos, ajutati-ma cu niste sfaturi,,,pt ca sunt lucruri care ma depasesc.. In anul 2000, matusa X a ... (vezi toată discuția)