avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firma in insolventa - acte incetare activitate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firma in insolventa - acte incetare activitate

Firma la care am lucrat a intrat in insolventa in Iulie, iar in Septembrie am primit decizia de concediere de la lichidator (toti angajatii).

Daca firma a intrat in insolventa asta inseamna ca ea si-a incetat activitatea sau e o diferenta?

Cui ma adresez pentru: actul oficial care atesta inceperea procedurii de incetare a activitatii angajatorului (incheierea judecatorului sindic)?
Cel mai recent răspuns: IoanaNed , utilizator 17:10, 10 Decembrie 2011
Tribunalului Comercial in raza caruia se afla sediul social al societatii.
Pentru nr. dosar si data la care s-a pronuntat admiterea lichidarii, puteti intra pe www.just.ro,sectiunea portalul instantelor de judecata, alegeti tribunal comercial, introduceti denumirea societatii in caseta numita parti. SAU va adresati direct lichidatorului.

avand calitatea de salarit ati primit ...
iar in Septembrie am primit decizia de concediere de la lichidator (toti angajatii).


Cui ma adresez pentru: actul oficial care atesta inceperea procedurii de incetare a activitatii angajatorului (incheierea judecatorului sindic)?

Decizia lichidatorului de concediere a unora sau a tuturor salariatilor este unilaterala !
De ce va intereseaza daca societatea si-a incetat activitatea sau nu ??
Firma nu mi-a platit concediile medicale (nu a cerut FNUASS rambursarea banilor pe concedii) si, conform OUG 158/2005, art 93 din normele de aplicare, pot fi preluata in plata din fondul FNUASS. Trebuie sa fac un dosar cu mai multe acte, printre care si acesta. Celelalte acte mi-au fost date de lichidator si nu stiu de ce nu mi l-a dat si pe acesta.


Celelalte acte mi-au fost date de lichidator si nu stiu de ce nu mi l-a dat si pe acesta

pentru ca nu are !! nu are ce sa faca cu sentinta ...
O copie dupa sentinta puteti obtine de la tribunal sau de la BPI

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa - incetare contract in timpul concediului medical IoanaNed IoanaNed Firma la care lucrez a intrat in procedura de insolventa (pe 29 Iulie). Inainte de a intra in insolventa, eu eram in concediu medical care ulterior a continuat ... (vezi toată discuția)
Insolventa - soarta proceselor adiacente nyusziful nyusziful Buna ziua. Am aceasta intrebare: suntem societate in insolventa, avem insa contracte care se deruleaza inca. Unul din ele va trebui reziliat intrucat ... (vezi toată discuția)
Lichidare ContSters152796 ContSters152796 In cazul in care o societate comerciala se afla in lichidare, ce actiuni judiciare mai am la indemana?, mentionez ca am o creanta de un miliard de lei vechi (vezi toată discuția)