avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... predare documente RU in cazul demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

predare documente RU in cazul demisie

buna ziua,
am avut fct de insp. res. umane la o societate si sunt in situatia in care mi-am dat demisia de la locul de munca, fara preaviz, pe motivul neindeplinirii obligatiilor contractuale (art 81, alin. 8, Codul Muncii), respectiv nu mi s-a mai platit salariul din luna octombrie. am trimis demisia prin mail si prin posta iar la o saptamana am primit un mail de la administratorul societatii prin care ma anunta ca a luat act de deimisia mea si ma solicita sa ma prezint la sediul societatii pentru a preda documentele de resurse umane persoanei care a preluat in continuare. numai ca nici pana la aceasta data eu nu mi-am primit salariul aferent lunii octombrie in conditiile in care ceilalti fosti colegi ai mei au fost platiti (pe mine s-a razbunat in acest in fel). spuneti-mi, va rog, din punct de vedere juridic, risc ceva daca nu ma prezint pentru aceasta predare de documente? moral stiu ca nu merita nimic dar nu stiu daca legal sunt obligata sau nu, in conditiile in care, in continuare, nu si-a achitat obligatiile salariale fata de mine.
mentionez ca, inainte cu o zi de a-mi da demisia, administratorul mi-a promis, in scris, ca in ziua respectiva va trimite pe cineva sa predau acele documente dar nu a facut-o.
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:16, 11 Decembrie 2011
Preluati documentele. Pentru plata salariilor restatnte va putei adresa Inspectiei Muncii si instantei de judecata. (la judecatorie nu trebuie sa platiti taxa de timbru).
sunt in situatie in care trebuie sa le predau, nu sa le preiau ... trebuie sa mai specific ca de o saptamana, de cand mi-am dat demisia, acele documente stau in conditii improrii, respectiv in niste cutii aruncate intr-un birou la care acces oricine ....
Atunci predati-le cat mai repede administratorului, aveti grija sa aveti in scris constatarea predarii.
bestlegis a scris:

Preluati documentele. Pentru plata salariilor restatnte va putei adresa Inspectiei Muncii si instantei de judecata. (la judecatorie nu trebuie sa platiti taxa de timbru).

Daca nu cunoasteti ce instanta este competenta in solutionarea litigiilor de munca, nu mai puneti oamenii pe drumuri ...

@ tatu2001ro
Toate documentele aflate in custodia dvs le veti preda pe baza de proces-verbal de predare-primire ori persoanei care v-a inlocuit ori altei persoane desemnate de catre angajator.

Neplata salariilor constituie motiv de sesizare a ITM-ului sau Inspectiei Muncii si/sau de promovarea unei actiuni in instanta impotriva angajatorului. Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati si este scutita de plata taxelor judiciare .
Actiunea se depune in termen de 3 ani de zile de la data de cand trebuia sa va achite salariul.

Multumesc mult pentru raspuns dar insist pe intrebarea daca sunt obligata sa fac aceasta predare in conditiile specificate mai sus. Repet,eu am solicitat acesta predare - primire, cu o zi inainte de a pleca (in scris) si raspunsul lui a fost ca trimite pe cineva pana la sfarsitul zilei respective (tot in scris). Ce mi se poate intampla daca nu ma prezint, acum, la o saptamana distanta, sa fac ceea ce vrea el in conditiile impuse de el ... nici macar nu mi-a spus la ce ora si cu cine sa iau legatura, m-a invitat la un sediu care nici macar nu este cel al societatii sa fac fac aceasta predare!
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Refuz predare gestiune patriciutza patriciutza ce se intampla daca refuz sa ma prezint la sediul firmei pt a preda gestiunea noii contabile? mentionez ca cei din firma vor sa dau o declaratie in care sa ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca dali_c dali_c Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema : fratele meu lucreaza ca agent comercial la o societate. Ieri i s-a trimis pe mail o notificare de la ... (vezi toată discuția)
Pot fi salariata ,si in acelasi timp pfa viorica chita viorica chita Va rog sa-mi spuneti daca pot fi in acelasi timp salariata la o societate comerciala si persoana fizica autorizata (vezi toată discuția)