buna ziua,
am avut fct de insp. res. umane la o societate si sunt in situatia in care mi-am dat demisia de la locul de munca, fara preaviz, pe motivul neindeplinirii obligatiilor contractuale (art 81, alin. 8, Codul Muncii), respectiv nu mi s-a mai platit salariul din luna octombrie. am trimis demisia prin mail si prin posta iar la o saptamana am primit un mail de la administratorul societatii prin care ma anunta ca a luat act de deimisia mea si ma solicita sa ma prezint la sediul societatii pentru a preda documentele de resurse umane persoanei care a preluat in continuare. numai ca nici pana la aceasta data eu nu mi-am primit salariul aferent lunii octombrie in conditiile in care ceilalti fosti colegi ai mei au fost platiti (pe mine s-a razbunat in acest in fel). spuneti-mi, va rog, din punct de vedere juridic, risc ceva daca nu ma prezint pentru aceasta predare de documente? moral stiu ca nu merita nimic dar nu stiu daca legal sunt obligata sau nu, in conditiile in care, in continuare, nu si-a achitat obligatiile salariale fata de mine.
mentionez ca, inainte cu o zi de a-mi da demisia, administratorul mi-a promis, in scris, ca in ziua respectiva va trimite pe cineva sa predau acele documente dar nu a facut-o.
multumesc mult
In principiu, angajatorul este cel care decide ... salariatii nu prea au cum sa impuna o regula ... prin urmare, daca nu predati acele documente este posibil sa se lanseze pareri sau idei despre lipsa unor documente din dosarele de personal ..
Daca ar fi sa facem o analogie cu predarea-primirea unei gestiuni, atunci se poate pelua acele documente, sub riscul lansasii ideii de lipsa, si fara prezenta dvs ...
Conflict de munca
dali_c
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema : fratele meu lucreaza ca agent comercial la o societate. Ieri i s-a trimis pe mail o notificare de la ... (vezi toată discuția)