Acum doua seri in scara unui camin studentesc am fost atacat cu o bata de basseball,fiind foarte aproape am ripostat cu un spray paralizant.Acesta la potolit pe agresor dar pe scara caminului s-a propagat un miros insuportabil care a intrat in camere.Ulterior am cazut la pace cu acel agresor.Politia a fost sesizata printr-un apel telefonic la 112 pentru acel miros insuportabil,cativa vecini m-au acuzat pe mine pentru folosirea lui.Politia nu a audiat pe nici unul din ei,nu au fost marotri.Astazi am fost contactat telefonic de politie(bineinteles ca "au gresit" numarul nefiind eu la capatul celuilalt telefon.Ce risc sa patesc?
V-ati aparat, iar acest lucru , daca l-ati putea demonstra , nu ati pati nimic.
Nu stiu ce sa spun, faptul ,,ca au gresit nr.,, nu inseamna ca se vor lasa pagubasi, intrucat ei trebuie sa rezolve orice sesizare primita.
E greu de dat un sfat care sa va ajute pe deplin, fiindca, daca ati spune ca nu ati fost dvs. si totusi s-ar gasi martori care sa afirme contrariul, comportamentul nesincer nu v-ar ajuta.
Daca stiti precis ca puteti contracara eventualele marturii , spuneti ca nu stiti nimic.
O alta posibilitate, cereti-va scuze fata de ,,vecini,, , spunandu-le ca nu aveati alta optiune, daca intutiti ca ei v-ar putea intelege.Aceasta inainte ca vreunul dintre ei sa fie audiat de politie.
vecinii nu sunt asa suparati,nu stiu ce consecinte juridice exista,se poate deschide un dosar penal?nu am vrut sa il folosesc pentru a comite o infractiune,ei cu mirosul au ce au
e o contraventie?
Problema nu ar fi mirosul, cata vreme nu le-ati pricinuit neajunsuri, adica nu s-a intoxicat nimeni, etc. Dar nu ar fi exclusa ipoteza aplicarii unei sanctiuni contraventionale.
Ar fi si problerma detinerii acelui spray, depinde daca e considerata arma, din ce categorie, letala, neletala, periculoasa, etc. Stitti ca detinerea acestor mijloace de aparare necesita unele aprobari...
Despre citatii
alexlex
Buna ziua,acum o luna m-am autoaparat folosind un spray paralizant,mirosul deranjant din scara blocului a alertat vecinii ce au chemat politia.Din auzite ... (vezi toată discuția)