avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Scandal cu urmari grave?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Scandal cu urmari grave?!

Aflandu-ma in vizita la un cunoscut cu mai multi prieteni s-a iscat un conflict intre acestia si un politist care nu se afla in exercitarea indatoririlor de serviciu. Mentionez ca acesta a inceput scandalul venind in curtea in care ne aflam, agresand pe unul dintre prieteni, care a rispostat aparandu-se. In cele din urma politistul a iesit din curte si a folosit un spray lacrimogen si o bata iar baietii cu care eram au sarit in ajutorul celui agresat de politist. Ulterior la fata locului s-a deplasat seful de post din sat, acesta aflandu-se in stare de ebrietate, sarind in ajutorul politistului imbracat in civil, agresand la randul sau mai multe persoane. In urma incaierarii seful de post si-a pierdut cheile de la masina.
Mentionez ca ulterior la postul de politie, baietii au recunoscut ca s-au aparat lovind la randul lor politistul in civil, acestia fiind retinuti pentru 24 de ore pentru infractiunea de ultraj si furt calificat, intrucat procurorul a ajuns la concluzia ca ei au furat cheile domnului politist. Acestia sunt anchetati in prezent in stare de libertate.
Problema este ca inspectorul care a participat la urmarirea penala mi-a spus in ziua in care au fost eliberati din arest ca procurorul a ajuns la concluzia ca eu am batut politistul folosind spray-ul lacrimogen asupra sa. Cu toate acestea eu nu am fost audiata de procuror nici macar in calitate de martor. Mentionez ca singura mea implicare a fost faptul ca am sunat la 112 si am fost martora.
Credeti ca este posibil sa fiu invinuita de aceste fapte total eronate si pentru care nu exista nicio dovada?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lavinia-Ingrid , utilizator 18:30, 4 Decembrie 2012
cred că e o cacealma sau o ”intoxicare” folosită acel inspector cu intenția vicleană de a scădea ”greutatea” faptelor penale din partea polițiștilor și a o dirija spre alte ”forțe”, dorind a degaja răspunderea lor penală.Se pune în practică zicala : ”corb la corb nu-și scoate ochii”.Nu cunosc adevărul dar descrierea dvs. cu ”șcenele” respective e demnă de un proces penal.Adunați probe și dacă se va pune cumva în aplicare ideea verbală a inspectorului, să vă puteți apăra.Procurorul, v-a descâlci ”ițele” încurcate de polițiști.Pe acel spray lacrimogen sunt amprentele celui/celor ce l-au avut în dotare și l-au folosit.E greu de crezut : a) că ”băieții” au urmărit și au și furat cheile șefului de post : cu ce scop, oare ? Cine era fraierul să se încurce cu un ”corp delict” ?! La ce-i folosea ? În încăierare le-a pierdut pur și simplu chiar șeful de post ; b) prea multe ”concluzii” emite acel procuror : cum, prin ce metode a ajuns la ”savantele” concluzii ? Pe ce probe poate susține ”concluziile” ? Are probe ? Păi, numai ”concluziile” nu pot dovedi în instanța penală, trebuie probe. Un BUN avocat va spulbera emiterea de ”concluzii” ale procurorului.Dacă vă citează, luați cu dvs. un BUN avocat specializat în cauze penale.
Referitor la amprentele de pe spray-ul lacrimogen, l-am intrebat pe domnul inspector si raspunsul acestuia m-a lamurit complet, "unde te crezi, in filme sa ne ceri luam amprentele?"
Totusi nu cred ca este posibil sa fiu invinuita pentru o fapta care nu am comis-o, avand in vedere ca nici nu am fost audiata de procuror iar in Ordonanta de retinere data de procuror apareau ca inculpati doar cei 4 baieti.Cu toate acestea, este posibil ca ulterior sa fiu si eu invinuita?
dacă dl "inspector" (hm! inspector de poliţie sau ce ?) are o aşa mentalitate despre "probe şi conservarea lor", ţin să cred că : domnia sa, confundă menirea/obligaţiile unui inspector de poliţie plătit cu un bun salariu lunar din banii contribuabilului-cetăţean din statul de drept, cu propria sa feudă.Să-l vedem pe dl procuror cum va putea proba şi întocmi un rechizitoriu fără probe.Dacă NU v-au chemat la audieri, e posibil să vă cheme dar în calitate de martor dacă aşa au declarat acei băieţi.Dacă au ori găsesc probe concrete împotriva dvs., vă pot inculpa alături de acei băieţi, problema depinde şi de conţinutul declaraţiilor date de acei băieţi : eu nu cunosc adevărata situaţie, dvs. ştiţi cum au decurs evenimentele.Eu vorbesc doar luând ca adevăr postarea dvs.
Din cate am inteles acei baietii nu au mentionat numele meu in declaratii.
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate considera abuz? ContSters75393 ContSters75393 Ieri am fost impreuna cu un avocat la postul de politie de care apartin pentru a vedea ce probe s-au mai administrat intr-un dosar in care sunt trecut ca ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare, cazierul si amenda penala adrianagp adrianagp buna ziua, am fost acuzat de curand ca as fi tainuitor, eu impreuna cu 2 persoane , dar este usor de dovedit ca ce am primit nu aveam cum sa stim de unde e si ... (vezi toată discuția)
Imoral sau ilegal barandaniel barandaniel faci o plangere la politie in care arati ca invinuitul, cu nume si domiciliu aratat precis, ti-a provocat mai multe daune. politistul \"de caz\" face ... (vezi toată discuția)