avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rzolutiune cotract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rzolutiune cotract de intretinere

Imi poate explica cineva ce inseamna decizia urmatoare:Suspendă judecata cauzei, potrivit disp.art.243 pct.1 C.proc.civ. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07.12.2011. Mentionez ca s-a suspendat pe o perioada de 1 an. Decizia poate fi atacata de parat?

Acest contract a fost incheiat acum 8 ani. Anul trecut, in iunie unul dintre batrani, a incetat din viata, in speta sotul. Sotia, bolnava de Parkinson, a fost in continuare intretinuta exemplar, acest lucru poate fi dovedit cu martori si acte. Datorita acestui proces mama prietenului meu a incetat din viata in urma unui atac cerebral. Batrana a refuzat dinainte sa declare procesul sa mai fie ingrijita de noi, schimband incuietoarea de la usa. Acum, dupa ce a fost intretinuta de 2 vecine care au furat toti banii din casa, batrana a murit dar mostenitorii de rang 2, pentru ca nu are copii, nu au vazut-o deloc pana la moartea sotului si nu au venit nici la funeraliile acestuia. Noi ce merit avem ca ne-am purtat exemplar, un membru al familiei a murit din cauza acestui proces si acum mai intra in joc si mostenitorii care i-au lasat sa moara de foame? CE LEGE ZACE IN ROMANIA?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
GabrielaStroe, utilizator
Cel mai recent răspuns: GabrielaStroe , utilizator 18:51, 10 Decembrie 2011
Pricina a fost suspendata datorita decesului unei parti .
Redeschiderea procesului poate avea loc la cererea partii interesate . Probabnil mostenitorii vor cere repunerea pe rol a procesului.
Trebuie sa dovediti cu probele pe care le aveti , faptul ca v-ati indeplinit obligatiile si refuzul batranei de a primi intretinerea.
GabrielaStroe a scris:

Imi poate explica cineva ce inseamna decizia urmatoare:Suspendă judecata cauzei, potrivit disp.art.243 pct.1 C.proc.civ. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07.12.2011. Mentionez ca s-a suspendat pe o perioada de 1 an. Decizia poate fi atacata de parat?


Atunci cand in timpul procesului una dintre parti decedeaza, judecata se suspenda pana la indicarea mostenitorilor, in vederea introducerii lor in cauza si continuarea judecatii in contradictoriu cu acestia.
Paratul are posibilitatea sa formuleze recurs impotriva incheierii de suspendare, insa nu are nicio posibilitate sa castige recursul promovat, intrucat suspendarea judecatii este obligatorie in asemenea situatii.

Multumesc mult tuturor pentru raspunsuri. Pe noi prea putin ne mai intereseaza apartamentul. Am pierdut deja ceva mult mai de pret. Care este termenul de indicare a mostenitorilor si se mai pot ridica mostenitori si de pe urma sotului decedat inainte de intreg procesul? Pana la ce grad se pot ridica mostenitori? Nu au copii. Este in favoarea noastra daca declaram recurs la supendare? Doar n-o sa asteptam 10 ani sa apara toti cand isi aduc aminte de unchi si matuse?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
GabrielaStroe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu Gabrielro22 Gabrielro22 buna ziua,avem in intretinere pe bunica sotului meu,cu contract de intretinere viagera,din 2003,figuram coproprietari in CF. Bunica a plecat de acasa de 16 ... (vezi toată discuția)
Sora bunicului meu mi-a donat o casă cu condiția s-o îngrijesc, obligație de care m-am achitat. acum fratele meu îmi spune că mă dă în judecată, poate ataca donația? crisaly17 crisaly17 Bună ziua! Povestea mea este următoarea: Mama mea a refăcut casa mătușii sale(sora bunicului),care nu avea alți moștenitori, nu a fost ... (vezi toată discuția)
Testament notarial georgiana.td georgiana.td Acum 10 ani , socrii mei au convenit cu o batrana , vecina , sa o ingrijeasca iar in schimb ea la va lasa casa ei . Au mers la notariat , au incheiat un ... (vezi toată discuția)