avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire domiciliu

buna ziua,avem in intretinere pe bunica sotului meu,cu contract de intretinere viagera,din 2003,figuram coproprietari in CF. Bunica a plecat de acasa de 16 luni,la fiul sau ,de unde si cu ajutorul caruia ne-a intentat proces de rezolutiune a contractului de intretinere,care este in desfasurare. Putem schimba incuietoarea de la poarta,fara a fi acuzati ca-i ingradim intrarea in propria casa?Mentionez ca,plecarea de acasa a ei a fost benevola,avem o declaratie a ei care denota acest fapt. Ce ne-ar determina sa facem acest gest este faptul ca,fiul ei are cheie de acces in curte si in casa in care avem bunuri valoroase si am facut numeroase investitii. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabrielro22 , utilizator 22:24, 11 August 2015
Puteti face asta, insa sper ca prestati intretinere in continuare, altfel puteti pierde casa cu tot cu investitii.
Bunica din întreţinere a plecat de la ei de 16 luni, probabil la fiul său care a demarat şi procesele.Eu ştiu că aceste contracte se pot anula, ceea ce şi doreşte fiul bunicii.
Indiferent ce investiţii au făcut, fiul bunicii este coproprietar, are dreptul să intre în partea lui de casă
~ Conținut șters la cerere ~
buna,sotul meu,adica nepotul proprietarei si cu mine-sotia avem contract de intretinere viagera cu proprietara imobilului( adica bunica sotului meu),pe care o intretinem din 2003. Unicul ei fiu(adica tatal sotului meu)cu care nu intretinem nici un fel de relatii a realizat ca,batrana( are 90 de ani) nu mai judeca normal si a luat-o la el acasa si a convins-o sa deschida proces ptr rezilierea contractului de intretinere ,care este in desfasurare,batrana neavand martori ,nici dovezi ca n-am fi intretinut-o. Fiul acesteia urmareste sa obtina casa,care ar mosteni-o in caz de reziliere a contractului de intretinere pe care i-l are batrana cu noi. Noi am trimis lunar bani si alimente la adresa la care domiciliaza batrana ptr a ne indeplini ,in continuare obligatiile de intretinere,pe care aceasta le refuza sistematic,la indemnul fiului, crezand ca,astfel,contractul de intretinere se va rezilia.Nu avem o problema in asta,deoarece procesul este pe rol,asteptam o sentinta. Pana atunci insa,avem o problema in sensul ca,fiul proprietarei are cheie de acces in casa si poate veni cand nu suntem acasa,unde avem bunuri de valoare ,pe care le poate lua, fapt ptr care am vrea sa schimbam incuietoarea,nu ptr a ingradi accesul batranei,adica proprietara de drept.Noi figuram coproprietari in CF, in baza contractului de intretinere,fiul acesteia nu figureaza nicicum,nicaieri,el doar ar mosteni casa la decesul mamei,in caz ca nu ar exista contractul nostru de intretinere. Sper ca,am fost mai explicita acum si astept un raspuns,va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate- acordul uzufructuarului ? Gabrielro22 Gabrielro22 buna, imi expira buletinul si detin jumatate din casa pe adresa pe care i-l am deja facut,prin contract de intretinere cu uzufruct viager cu bunica sotului ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire ManolacheAna-Maria ManolacheAna-Maria Bunica mea a fost casatorita 29 de ani cu un domn alaturi de care a platit in 25 de ani apartamentu,insa nu a fost niciodata trecuta ca si coproprietar in ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct - motiv anulare ContSters266112 ContSters266112 Buna ziua, Mama a primit de la bunica mea (mama ei - proprietar) prin act de vazare cumparare cu clauza de uzufruct acum cinci ani o casa. Nu este stipulata ... (vezi toată discuția)