avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Depunere concediu medical serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Depunere concediu medical serviciu

Am fost internata in spital in perioada 23.11 - 2.12. Pe langa aceasta perioada de concediu initiala, mai am date de catre spital inca 14 zile de concediu medical, in perioada 3.12 - 16.12. Concediul medical a fost eliberat de catre spital de-abia pe 6 decembrie. Angajatorul a fost anuntat imediat, urmand sa depun si concediul medical saptamana viitoare. E prea tarziu? E lesne de inteles ca nu aveam cum sa ofer datele din concediul medical pentru noiembrie inainte de data de 5 dec, din moment ce de-abia pe 6 a fost eliberat?. Ma afecteaza in ceea ce priveste plata salariului? Am mai avut 12 zile de concediu in aprilie, deci banuiesc ca acesta va fi platit de CASMB. Care sunt prevederile legale in ceea ce priveste depunerea la angajator a concediului medical? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:24, 11 Decembrie 2011
Nu este prea tarziu, concediul medical trebuie anuntat in 24 de ore de la data eliberarii certificatului medical. De altfel aceasta obligatie este inscrisa si in declaratia care se da la medicul care emite certificatul. Nu va afecteaza cu nimic la plata salariului, in baza contractului individual de munca dvs. platiti si contributii sociale de sanatate.
Conform Normelor de aplicare a prevederilor OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 60/32/2006:

1. Certificatul de concediu medical se prezinta platitorului pana cel mai tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul.

2. Asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate privind aparitia starii de incapacitate temporara de munca si privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in prima zi lucratoare.
Sa inteleg ca nu voi primi banii pentru concediul medical pt perioada 23 - 30 nov, in conditiile in care concediul medical a fost eliberat de-abia pe 6 decembrie si deci nu l-am putut prezenta pana pe 5 dec?
ba. da . dar in luna urmatoare
rainyday a scris:

Sa inteleg ca nu voi primi banii pentru concediul medical pt perioada 23 - 30 nov, in conditiile in care concediul medical a fost eliberat de-abia pe 6 decembrie si deci nu l-am putut prezenta pana pe 5 dec?

Discutati totusi cu persoana care lucreaza salariile,intarzierea de 1 zi nu este mare,s-ar putea sa va inteleaga,daca lichidarea lunii noiembrie se face undeva in jur de 15 ale lunii decembrie banuiesc,si dvs, ati anuntat cm in termen de 24 de ore ,veti putea primi si banii cu siguranta.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua , As vrea sa stiu daca Angajatorul trebuie anuntat in scris data de la care o angajata insarcinata intra in concediu prenatal si care sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu medical maman_popescu maman_popescu un angajat nu a adus concediu medical in 24h. Pot sa nu accept CM, daca il aduce mai tarziu? Sau sunt obligata sa-l primesc. (vezi toată discuția)
Obligativitate predare concediu medical angajatorului Roxana_Marcela_N Roxana_Marcela_N Buna ziua.Sunt insarcinata in 4 luni si in data de 28 martie am anuntat ca imi voi lua concediu medical pentru zilele de 28 si 29 martie.Mi se cere concediul ... (vezi toată discuția)