avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de reparatii, fond de reabilitare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de reparatii, fond de reabilitare

vă rog ,în contextul legii să-mi clarificaţi: pentru fondul de reparaţii respectiv fondul de reabilitare sunt obligat să complectez chitanţă separată de chitanţa cu cheltuielile lunare, sau pot să trec pe o singură chitanţă,menţionînd că din suma respectivă cît este fondul. Problema mea -ca administrator- este că ,chiriaşul ,dar şi proprietarul,unui apartament î-mi cere acest lucru, iar proprietarul numai cu discuţii,cu somaţie î-mi dă banii.Mulţumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:08, 11 Decembrie 2011
doar fondul de rulment este obligatoriu sa se incaseze cu chitanta separata

restul de cote de cheltuieli nu au astfel de mentiuni
dar daca totusi astfel a-ti rezolva discutiile si contrele nu vad de ce ar fi greu sa taiati 1-2 chitante in plus unui proprietar
Asa cum s-a precizat mai sus, numai pentru fondul de rulment se emite chitanta separata avand in vedere ca acesta se va restitui in conditiile legii.
Pentru toate celelalte cheltuieli se completeaza o singura chitanta.
Noi avem un proprietar (2000 m.p. spatii comerciale) care ne solicita facturi separate pentru consumul de apa si separat pentru celelalte cheltuieli repartizate pe lista lunara. Acestea sunt de ajutor pentru repartizarea si justificare refacturarii, pe care proprietarul spatiilor o face catre chiriasi (firme de stat si private). Sigur ca nu aceasta constituie o problema si putem sa-i eliberam chiar mai multe facturi si/sau chitante in aceeasi luna daca ar solicita.
Important este ca asociatia sa incaseze banii iar proprietarii sa stie ce platesc, sa aiba confort sau sa-si desfasoare activitatea in conditii bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste fondul de reparatii si fondul de rulment? Eelly Eelly In asociatia pe care o administrez sunt 5 partamente de vanzare. O firma este interesata sa cumpere aceste apartamente si sa le dea in chirie angajatilor sai. ... (vezi toată discuția)
Am dreptul? xx-79-ecm xx-79-ecm locuiesc cu chirie de un an intr-un apartament.acuma proprietarul nu vrea sa prelungeasca contractul ca are alti chiriasi.intrebarea mea este daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Fond rulment intretinere bloc brendissima brendissima Mai exista sau nu fond de rulment?Eu stiam ca in 2007 s-a decis ca nu mai este obligatoriu, ci optional, dar in acelasi timp s-a nascut foondul de reparatii. ... (vezi toată discuția)