1. Hotararile date pe O.G 5, somatii de plata, se comunica de instanta petentului dupa redactare? Sau e nevoie sa faca petentul o cerere de comunicare a hotararii? :-/
2. Hotararile prin care se incuviinteaza executarea silita se comunica catre executor sau catre creditor? Termenul de recurs, in caz de respingere a cererii, curge de la comunicare sau de la momentul la care se da hotararea? :-/
Hotararile date in actiunile avand ca obiect somatie de plata se comunica ambelor parti, fara a fi nevoie de o cerere din partea acestora.
Hotararile prin care se incuviinteaza executarea silita nu sunt supuse nici unei cai de atac.Ele nu se comunica. Executorul se prezinta la instanta si ridica hotararea.
1.Se inmaneaza partii/partilor prezente , sau, daca nu sunt prezente, se trimite prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire;
2. Se comunica celui care a cerut ex. silita.
3. Termenul de recurs , in caz de respingere, este de 5 zile si curge de la comunicare.
Intrebare
adriana.georgiu
de ce ar fi tardiva contestatia la executare desi s-a facut inlauntrul termenului de 15 zile cerut de art 401 cod pr.civ daca titlul executor este o sentinta ... (vezi toată discuția)
Executare
ONU EMIL
Un contract de leasing in care scrie ca reprezinta titlu executoriu mai trebuie investit de instanta judecatoreasca.
Soc. de leasing este din Bucuresti iar eu ... (vezi toată discuția)
Urgent somatie
OANA GORAN
dragi colegi,
am urmatoarea problema: am depus cerere de investire cu formula executorie a ordonantei prin care mi se admite somatia de plata.....
mai ... (vezi toată discuția)