avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

Sunt nascuta pe 26 ianuarie 1953 si am lucrat 32 de ani in grupa a II-a de munca cand am dreptul la pensie de limita de varsta.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:25, 13 Decembrie 2011
tudorvaleriu a scris:

Aldea Ioana a scris:

Potrivit anexei nr. 5 la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, in luna mai 2012.

1. Ati uitat sa reduceti varsta standard de pensionare cu 7 ani si 6 luni pentru cei 32 de ani lucrati in gr.a II-a de munca.
2. Asadar poate solicita pensie de limita de varsta la 51 de ani si 10 luni (asa ca se poate pensiona oricand, incepand de astazi).

Asa este...
Tot respectul,
Este putin probabil ca la 48 de ani 2 luni sa fi avut 32 de grupa a II-a.Are nevoie de minim 6 ani in grupa a II-a in procent de 100%,pentru a se pensiona la limita de varsta la acest moment.Daca sunt mai multi cu atat mai bine.
allecs a scris:
Sunt nascuta pe 26 ianuarie 1953 si am lucrat 32 de ani in grupa a II-a de munca cand am dreptul la pensie de limita de varsta.

Totusi, doamna, lucrati de la 16 ani in grupa II de munca? In grupa de munca la 16 ani? Poate ar fi bine sa reveniti cu precizari.
Este putin probabil ca la 48 de ani 2 luni

Este nascuta in ianuarie 1953. Are 58 de ani si 11 luni.
Gabriela Pintea a scris:

allecs a scris:

Totusi, doamna, lucrati de la 16 ani in grupa II de munca? In grupa de munca la 16 ani? Poate ar fi bine sa reveniti cu precizari.

Mai degraba de la 26. posibil sa fi lucrat in industria grea

Alte discuții în legătură

Cind ies la pensie ? viomitrea viomitrea Buna ziua, Ma numesc Vasilescu Cornel, nascut pe data de 19 iulie 1954. M-am angajat incepind din 1972 , am o vechime in cimpul muncii de 41 de ani din ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? maryya02 maryya02 sunt nascut pe 15 ian. 1953 cu o vechime de 39 ani de munca dintre care 21 ani si 6 luni lucrati in grupa a doua'. as dori sa stiu cand pot iesi la pensie. va ... (vezi toată discuția)
Pensionare mihail ch. mihail ch. Sunt nascut in aprilie 1953, barbat, lucrez din august 1971, (mai putin perioada cat am fost incorporat) . Pana in ianuarie 2001 am avut grupa a II- de munca, ... (vezi toată discuția)