avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... greseala de nume in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

greseala de nume in cartea de munca

buna ziua;
din aprilie pana in septembrie am lucrat la o firma, primul loc de munca astfel incat mi s-a intocmit si un carnet de munca, carnetul de munca era tinut la ITM, azi am scos carnetul pt ca ma angajez la o alta firma, cand am deschis carnetul am constatat ca NUMELE ERA SCRIS GRESIT, in loc de VERDES era scris VERES, si am observat inca o greseala la unitatea eminenta a certificatului de nastere in loc de "cons pop Baia Mare" era trecut "cons pop Cluj Napoca", i-am spus doamnei de acolo ca este gresit! La unitatea eminenta a certificatului a taiat si a scris cu rosu, iar la nume din "Veres" a mai pus litera "d" si a facut "Verdes".
Acuma intrebarea este: in afara de carnetul de munca mai trebuia modificat undeva? nu au ei ceva registre in care sa tina evidenta? pot aparea cxeva probleme daca mai trebuiau sa modifice undeva si nu au modificat ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: v.dan , utilizator 18:42, 10 Octombrie 2008
Au registrul de contracte individuale de munca ..... in care se inregistreaza c.i.m. Posibil sa se faca rectificarea si in acest registru.
c.i.m = contractul individual de munca? ( scz am terminat ingineria anu asta si inca nu sunt in masura sa inteleg 100% termenii), daca au registru la contractul individual de munca il au la c.i.m care l-am avut ? si daca se face un contract nou cu o alta firma, as mai putea avea aceleasi probleme daca mi-a fost modificat in careta de munca numele ?
Exact, c.i.m. = contract individual de munca.
La unele ITM-uri se folosesc registre pentru evidenta contractelor individuale de munca, la alte ITM-uri se introduc direct in calculator. La inregistrarea unui c.i.m. acesta va primi un numar dat de catre ITM.

Daca va angajati la o noua firma, aveti grija sa va fie trecute corect datele de identificare in contractul de munca si apoi il semnati.
o sa fiu atent, dupa modificarile facute am predat cartea de munca la noua firma azi!
dar ma intreb oare, cartea de munca nu are un cod de eliberare sau sa fie notat undeva ca s-a emis repectiva carte de munca, si sa fie trecuta sub numele de "Veres" in loc de "Verdes" care ar putea sa imi faca probleme pe viitor? sau careta de munca se elibereaza si se tine in ea doar evidenta locurilor de munca, etc .. ?
Carnetul de muncă se întocmeşte pentru orice angajat cu contract de muncă. Acesta este un act personal al titularului şi nu poate fi cedat sau înstrăinat, putând fi reţinut numai de organul de urmărire penală. Este actul oficial prin care se dovedeşte vechimea în munca, vechimea neîntreruptă în munca, vechimea neîntreruptă în aceeaşi unitate, vechimea în funcţie, meserie sau specialitate, timpul lucrat în locuri de munca cu condiţii deosebite, retributia tarifara de încadrare şi alte drepturi ce se includ în aceasta.
În carnetul de munca se înscriu datele cu privire la situaţiile arătate mai sus, precum şi cele privind starea civilă, pregătirea şcolară şi pregătirea profesională a titularului, recompensele şi orice alte situaţii care, potrivit dispoziţiilor legale, se menţionează în carnetul de munca.

Alte discuții în legătură

Act aditional mihai69 mihai69 Buan ziua, un act aditional la un contract de munca este obligatoriu a fi inscris in carnetul demunca? Ce efecte produce daca nu este inscris? Vamultumesc (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a activitatii valentindaniels valentindaniels Buna ziua. Acum un an mi-am dat demisia de la locul de munca. Recent am constatat ca nu mai am decizia de incetare a activitatii. Pierd vechimea daca nu o mai ... (vezi toată discuția)
Despre cartea de munca cristina 4 cristina 4 Buna dimineata, va rog un sfat in legatura cu ce se trece in caretea de munca , in ani 2004 daca a fost secretar cu un salar de 400 ron azi si mai avea si ... (vezi toată discuția)