avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... domiciliu conjugal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

domiciliu conjugal

buna ziua. as dori sa stiu ce inseamna in acceptiunea legilor romane "domiciliu" atunci cand se vorbeste de "parasirea domiciliului". eu si sotia locuim intr-un apartament inchiriat pe numele noastre insa contractul de inchiriere nu e inregistrat nicaieri - e un inscris sub semnatura privata. relatia dintre noi fiind subreda, sotia intentioneaza sa plece cu copiii si doresc sa stiu daca e pasibila de o sanctiune penala. mai mult, doreste sa plece la parintii ei care sunt pensionari pe motiv de boala si nu ar putea sa o sustina cu 2 copii dpdv financiar si nici dpdv fizic.multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters21743 , utilizator 23:35, 12 Decembrie 2011
Pe scurt: domiciliu se considera locul a carei adresa o aveti in actele de identitate si resedinta este locul unde locuiti de fapt – in cazul dv "domiciliul conjugal” se poate spune ca este locul unde locuiti impreuna cu sotia si copiii.

Sotia nu e pasibila de sanctiune daca pleaca...
De sanctiune penala nu poate fi vorba in cazul de fata. Daca sotia doreste separarea, posibil ca exista si un motiv. Parasirea de domiciliu poate constitui un bun motiv pentru divort, in cazul in care actiunea va fi inaintata de Dvs. in instanta. Daca insa aceasta paraseste domiciliul ca urmare a unor certuri dese, a violentei fizice pe care le-ar putea dovedi cu martori, nu cred ca i se poate imputa parasirea de domiciliu.

Credeti ca este relevant daca parintii o pot sustine financiar sau dpdv fizic? Nu. Cei mai multi dintre noi ne-am crescut copiii singuri, fara ajutorul parintilor. Dvs. sunteti cel care veti contribui atat moral, cat si material la intretinerea copiilor, in cazul in care acestia vor fi incredintati sotiei.
Multumesc pt raspunsuri.
Completez:
1. sotia si-a exprimat intentia de a parasi domiciliul deoarece nu mai vede un viitor cu mine (NU au avut loc acte de violenta fizica ori verbala din partea mea). Probabil judecata ei e afectata de cele 2 sarcini consecutive (2009, 2010) care au extenuat-o fizic si mai ales psihic (ceea ce e de inteles, de altfel, insa unele reactii sunt exagerate) si de faptul ca eu nu mai castig ca inainte.
2. noi avem domiciliul in buletine stabilit la adresa mamei mele, insa locuim in alt apt, dupa cum am detaliat mai sus

Revin cu o intrebare: Parasirea de domiciliu e reglementata in vreo lege speciala? Nu am gasit referiri in coduri :(
Daca nelamurirea dvs este cu privile la faptul ca daca sotia pleaca este incidenta vreo lege penala, sau mai exact daca savarseste o infractiune, raspunsul este nu.
nu, sunt curios unde apare sintagma "parasire de domiciliu" si care sunt consecintele directe si imediate ale acestei actiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu??? aurora.loredana aurora.loredana Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra .. Sora mea nu se mai intelege cu sotul ,respectiv se gandeste sa intenteze divort.. Ea doreste sa plece ... (vezi toată discuția)
Divorț Krissa23 Krissa23 Buna zua daca in urma mai multor conflicte sotia hotărăște sa se desparta de soț avand 2 copii minori insa pana la inceperea procedurii .ea pleaca cu ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minori cristina888 cristina888 Buna seara. Verisoara mea D., domiciliata in orasul G. vrea sa divorteze de sotul ei. (motive: neintelegere, infideliatate). Mentionez ca exista 2 copii ... (vezi toată discuția)