Buna seara.
Ma aflu in situatia in care angajatorul, desi nu a luat nici un fel de masuri disciplinare si nici nu mi-a desfacut contractul individual de munca, mi-a interzis pur si simplu accesul la locul de munca. Am facut o plangere la ITM dar mi s-a raspuns ca situatia este de competenta instantelor judecatoresti.
Ce ma sfatuiti?
Abuzul in serviciu este o infractiune prevazuta de Codul Penal si se refera la activitatea functionarului public. "Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică."
Nu vad cum se aplica acest articol in speta expusa de utilizator. Acesta se referea la actiunile angajatorului.
Ar trebui sa trimiteti angajatorului, inainte de a incepe orice procedura judiciara, o notificare prin executor judecatoresc, prin care sa cereti angajatorului sa va permita deindata accesul la locul de munca si desfasurarea muncii care face obiectul contractului dvs de munca. Justificarea si ratiunea pentru care ar fi util sa faceti acest lucru sunt: notificarea este trimisa de executor rapid, fie prin posta fie prin agent, costurile sunt reduse, riscuri nu exista, iar sansele ca angajatorul sa se conformeze exista. Dupa aceea, daca nu se conformeaza, puteti initia procedura judiciara.
I.t.m si revisal
nelu2
Buna seara,
am inteles ca H.G. 500/2011 reglementeaza cu privire la registru general de evidenta a salariatilor.
Am castigat in instanta cu o hotarare ramasa ... (vezi toată discuția)