Ce n-aş fi dat ca, la vremea cînd îmi lichidam neuronii cu materia succesiunilor, totul despre moştenire să se fi redus la întrebarea din conţinutul acestui topic... :yeah:
taxele constau în:
- onorariul notarului, care nu se calculează procentual, ci pe baza unor sume fixe şi procente, pe tranşe valorice ale masei succesorale
- impozitul prevăzut de legislaţia fiscală - 1% pentru succesiunile dezbătute mai tîrziu de 1 an de la data deschiderii lor (sau 2 ani? nu sunt sigur)
- tariful datorat OCPI pentru înscrierea moştenitorilor, în temeiul certificatului de moştenitor, calculat în funcţie de valoarea imobilului asupra căruia urmează să se înscrie dreptul de proprietate al moştenitorilor
Va multumesc , va rog , putin mai pe larg , aceste sume la cat se pot ridica , am fost la 2 notariate , am pirdut timp , pe langa ca mi-au dat informatii diferite aveau si preturile foarte diferite , trebuie sa fie o reglementare de preturi ceva.
Există două acte normative, un ordin al ministrului justitiei şi unul al preşedintelui (directorului general, cum s-o fi numind) al Agenţiei naţionale pentru cadastru şi publicitate imobiliară care stabilesc atît onorariile notariale cît şi tarifele pentru operaţiunile de carte funciară. Regret, dar nu le am la îndemînă pentru a vă spune sub ce număr au fost emise.
Le puteţi solicita oricărui birou notarial, care este obligat să le pună la dispoziţia publicului.
Va rog un sfat
stefanut
Cum se poate solutiona urmatoarea problema:
Dupa decesul sotului nu am facut succesiunea intrucat am un singur copil, dar acum doresc sa valorific masina ... (vezi toată discuția)