avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... facerea de bine........................
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

facerea de bine........................

Buna ziua. Anul trecut in vara am cumparat o masina de la sotia varului meu , am platit-o integral din mana iar contractul de vanzare cumparare urma sa fie facut dupa ce isi achitau ei datoriile la circa financiara, lucru care nu s-a intamplat. Acum ei au bagat divort iar fosta sotie s-a trezit ca isi vrea masina inapoi, ca ea doar mi-a imprumutat-o si ma ameninta ca ma da in judecata pentru abuz de incredere. Eu am o hartie de mana facuta cu varul meu prin care recunoaste ca a luat banii si ca urmeaza sotia lui sa semneze actul de vanzare cumparare. El are si niste sms uri de la ea prin care ii spune sa semneze in locul ei. Ce pot face in situatia de fata??? VA ROG SA-MI RASPUNDETI CAT MAI REPEDE
Cel mai recent răspuns: andreee , utilizator 09:42, 23 Ianuarie 2012
cu acele sms-uri si cu contractul deja facut cu varul nu mai trebuie sa faceti altceva decat sa-i dati pe amandoi in judecata si sa treceti masina pe numele dvs prin hotarare judecatoreasca... sau sa l luati pe var sa va duceti sa platiti dvs la financiar ce datorii au, scoateti ce trebuie de acolo sa radiati masina si inmatriculati-o pe numele dvs...
Folositi actul sub semnatura privata in apararea dvs., in caz ca vor depune plangere.Parerea mea este aceea ca, fiind semnata de parti si fiind specificat faptul ca s-au primit banii, cat si mentiunea ca urmeaza inchieerea contractului de vc, acest act este suficient pentru a combate orice acuzatie .
va multumesc mult pentru raspuns.
problema e ca varul meu incercand sa evite eventuale conflicte cu sotia, ei fiind in divort, cu copii, cu partaj, etc., isi cam baga capul in nisip precum strutul. eu i-am spus ca le pot da masina inapoi oricand doar ca ei trebuie sa-mi restituie banii, lucru care nu l-a bucurat prea tare. mai am o intrebare; eu pot sa o dau pe ea in judecata pentru escrocherie sau pentru orice altceva? cineva trebuie sa o invete minte ca orice pe lumea asta are o limita!
Nu , insa daca va face plangere penala pentru abuz de incredere si , asa cum este previzibil, veti primi un nup. , ii faceti o plangere pentru denuntare calomnioasa.
Mai bine puneti--i in vedere cum veti proceda si poate va renunta la ideea de a invoca furtul masinii, iar daca o doreste inapoi, sa va restituie avansul.

Alte discuții în legătură

Proba inregistrare audio cu aplicatie reportofon al3x_nistor al3x_nistor Am imprumutat un \"prieten\" cu o suma de bani pentru reparatia unei masini. Mi-a promis ca imi va da o parte din profit cand se va materializa. Nu am incheiat ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata mihai133 mihai133 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Acum 6 luni am imprumutat masina unui prieten pentru suma de 1000$. Masina este pe numele tatalui meu. Toate actele sunt la ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun dobandit in timpul casniciei iulian56 iulian56 1) Sunt in divort cu sotia mea si in cercetare penala la cererea sa ptr urmatoarele; In timpul casatoriei am cumparat pe numele meu un autoturism cu banii ... (vezi toată discuția)