avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... facerea de bine........................
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

facerea de bine........................

Buna ziua. Anul trecut in vara am cumparat o masina de la sotia varului meu , am platit-o integral din mana iar contractul de vanzare cumparare urma sa fie facut dupa ce isi achitau ei datoriile la circa financiara, lucru care nu s-a intamplat. Acum ei au bagat divort iar fosta sotie s-a trezit ca isi vrea masina inapoi, ca ea doar mi-a imprumutat-o si ma ameninta ca ma da in judecata pentru abuz de incredere. Eu am o hartie de mana facuta cu varul meu prin care recunoaste ca a luat banii si ca urmeaza sotia lui sa semneze actul de vanzare cumparare. El are si niste sms uri de la ea prin care ii spune sa semneze in locul ei. Ce pot face in situatia de fata??? VA ROG SA-MI RASPUNDETI CAT MAI REPEDE
Cel mai recent răspuns: andreee , utilizator 09:42, 23 Ianuarie 2012
andreee a scris:

Buna ziua !!!! Maine sunt din nou chemata la politie, cu martori cu tot. Astazi a fost cea care a depus aceasta plangere impotriva mea, insotita de avocat. Eu momentan nu imi permit un avocat, poate lucrul asta sa fie in defavoarea mea? Eu am spus politistului care se ocupa de caz exact cum s-au petrecut lucrurilenu am inflorit cu nimic dar imi este teama ca ea sa nu minta. Am depus la dosar copie dupa acel act semnat de catre sotul ei prin care recunoaste ca au incasat banii si ca urmeaza ca sotia lui sa semneze actele de vanzare- cumparare , copie dupa toate actele masinii dar politistul mi-a spus ca sotul nu are voie sa vanda un bun daca nu este propritar chiar daca acel bun a fost cumparat in timpul casatoriei. Sincer, a inceput sa-mi fie cam teama, credeti ca pot ajunge la inchisoare nevinovata??????????

Stimată doamnă,

Vă sfătuiesc să staţi liniştită. Repet, Poliţia este obligată să cerceteze fiecare plângere, denunţ, sesizare cu seriozitate şi ar fi anormală situaţia inversă.

Oricum, în cel mai rău caz (1% dacă situaţia este cea descrisă de dvs), Poliţia nu vă poate acorda sancţiune penală, ci vă poate trimite în judecată. Numai în urma unui proces puteţi suferi o condamnare, condamnare pe care nu o văd posibilă în cazul expus.

Cu stimă.
Va multumesc pentru timpul acordat. Problema este ca ea acum se ridica si cu pretentii: 9000 lei plus 150 lei pe zi , bani pe care ea ii cheltuie cu transportul copiilor. Nu mai inteleg nimic, sunt nevinovata, Dumnezeu stie , dar ea are un tupeu murdar. Este la dosar declaratia sotului ei in care recunoaste vanzarea, ea spune ca doar mi-a imprumutat-o. Martori au venit si au sustinut cele spuse de mine, ea cere test poligraf. Eu pot cere testul acesta pentru ea? Se joaca cu mine, cu legea si problema e ca ............. de obicei oamenii ca ea au castig de cauza.
Astazi am aflat de la politist ca ma va pune sub urmarire penala pentru ca acel act pe care il am nu este semnat de ambii soti, desi am toate actele masinii, ambele chei, martori, sms-uri de la reclamanta..... Unde este dreptatea din tara asta ?????????? Totul e conditionat de bani !!!
andreee a scris:

Astazi am aflat de la politist ca ma va pune sub urmarire penala pentru ca acel act pe care il am nu este semnat de ambii soti, desi am toate actele masinii, ambele chei, martori, sms-uri de la reclamanta..... Unde este dreptatea din tara asta ?????????? Totul e conditionat de bani !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba inregistrare audio cu aplicatie reportofon al3x_nistor al3x_nistor Am imprumutat un \"prieten\" cu o suma de bani pentru reparatia unei masini. Mi-a promis ca imi va da o parte din profit cand se va materializa. Nu am incheiat ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata mihai133 mihai133 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Acum 6 luni am imprumutat masina unui prieten pentru suma de 1000$. Masina este pe numele tatalui meu. Toate actele sunt la ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun dobandit in timpul casniciei iulian56 iulian56 1) Sunt in divort cu sotia mea si in cercetare penala la cererea sa ptr urmatoarele; In timpul casatoriei am cumparat pe numele meu un autoturism cu banii ... (vezi toată discuția)