avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... facerea de bine........................
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

facerea de bine........................

Buna ziua. Anul trecut in vara am cumparat o masina de la sotia varului meu , am platit-o integral din mana iar contractul de vanzare cumparare urma sa fie facut dupa ce isi achitau ei datoriile la circa financiara, lucru care nu s-a intamplat. Acum ei au bagat divort iar fosta sotie s-a trezit ca isi vrea masina inapoi, ca ea doar mi-a imprumutat-o si ma ameninta ca ma da in judecata pentru abuz de incredere. Eu am o hartie de mana facuta cu varul meu prin care recunoaste ca a luat banii si ca urmeaza sotia lui sa semneze actul de vanzare cumparare. El are si niste sms uri de la ea prin care ii spune sa semneze in locul ei. Ce pot face in situatia de fata??? VA ROG SA-MI RASPUNDETI CAT MAI REPEDE
Cel mai recent răspuns: andreee , utilizator 09:42, 23 Ianuarie 2012
va multumesc
buna ziua din nou. azi m-am trezit cu plangere penala pentru abuz de incredere la circa de politie de care apartin . luni trebuie sa ma prezint acolo cu sotul meu( plangerea este facuta pe numele ambilor). Individa spune ca ea doar mi-a imprumutat-o si eu nu vreau sa i-o mai restitui si ca asta e doar un bun al ei chiar daca a fost cumparat in timpul casatoriei.
de la politie dosarul urmeaza sa fie trimis la procuratura, asta inseamna ca sunt urmarita penal? ce ma sfatuiti sa fac?????????
legally_aid a scris:

Nu , insa daca va face plangere penala pentru abuz de incredere si , asa cum este previzibil, veti primi un nup. , ii faceti o plangere pentru denuntare calomnioasa.
Mai bine puneti--i in vedere cum veti proceda si poate va renunta la ideea de a invoca furtul masinii, iar daca o doreste inapoi, sa va restituie avansul.

Super răspuns, colega!

Către forumistul@andreee,

Stimat forumist,

Ceea ce trebuie să faceți este să explicați Poliției situația în mod detailat. Nu sunteți prima persoană care se lovește de un divorț în familie...

Nu ar trebui, deci,să vă faceți griji probleme, deși situația este stressantă. Calitatea penală dvs este de cercetată, iar nu de urmărită și nu cred că se va dispune urmărirea penală, în nici un caz. Vedeți dvs, orice plângere, denunț, sesizare genereză, în mod obligatoriu, o cercetare, care implică anumite audieri.

Încercați să demarați și o acțiune civilă pentru restituire bani sau constatare vânzare, neuitând să arătați Poliției existanța litigiului. Deși, ca regulă, penalul are autoritate față de civil, va ajuta încheieirea cercetărilor. Evident, puteți, după cercetare, să faceți o plângere pentru denunțarea calomnioasă.

Cel mai bine ar fi, totuși, să rezolvați problema, dacă încă este posibil, amiabil. În acest scop ar fi util să treceți pe la un avocat sau mediator, ca să vă ajute măcar cu redactarea unor adrese privitoare la situația dată.

Cu stimă.
Va multumesc pentru raspuns, un pic parca m-ati mai linistit. Am 36 de ani si am intrat in circa de politie doar ca sa imi schimb buletinul, nu e o placere sa fiu acolo in alta calitate. Cale amiabila cu aceasta femeie nu exista, e diabolica. Singurul meu atu este nevinovatia si voi miza pe el. Inca o data va multumesc.
Buna ziua !!!! Maine sunt din nou chemata la politie, cu martori cu tot. Astazi a fost cea care a depus aceasta plangere impotriva mea, insotita de avocat. Eu momentan nu imi permit un avocat, poate lucrul asta sa fie in defavoarea mea? Eu am spus politistului care se ocupa de caz exact cum s-au petrecut lucrurilenu am inflorit cu nimic dar imi este teama ca ea sa nu minta. Am depus la dosar copie dupa acel act semnat de catre sotul ei prin care recunoaste ca au incasat banii si ca urmeaza ca sotia lui sa semneze actele de vanzare- cumparare , copie dupa toate actele masinii dar politistul mi-a spus ca sotul nu are voie sa vanda un bun daca nu este propritar chiar daca acel bun a fost cumparat in timpul casatoriei. Sincer, a inceput sa-mi fie cam teama, credeti ca pot ajunge la inchisoare nevinovata??????????

Alte discuții în legătură

Proba inregistrare audio cu aplicatie reportofon al3x_nistor al3x_nistor Am imprumutat un \"prieten\" cu o suma de bani pentru reparatia unei masini. Mi-a promis ca imi va da o parte din profit cand se va materializa. Nu am incheiat ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata mihai133 mihai133 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Acum 6 luni am imprumutat masina unui prieten pentru suma de 1000$. Masina este pe numele tatalui meu. Toate actele sunt la ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun dobandit in timpul casniciei iulian56 iulian56 1) Sunt in divort cu sotia mea si in cercetare penala la cererea sa ptr urmatoarele; In timpul casatoriei am cumparat pe numele meu un autoturism cu banii ... (vezi toată discuția)