avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita firma - persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita firma - persoana fizica

Buna ziua, ma aflu in situatia de a fi executat silit in cadrul unui SRL (in calitate de administrator si asociat) de catre Finante, datorita unor datorii la stat (TVA, impozit pe salarii, amenzi). Sunt deja popriri pe conturile firmei. O persoana care se ocupa de cazul meu de la Finante mi-a comunicat ca urmeaza executarea bunurilor personale ale administratorilor si asociatilor. Am inteles ca in baza codului fiscal au voie sa faca acest lucru. Mentionez ca singurul bun pe care-l posed in acte este o cota de 25% dintr-un imobil (cel in care locuiesc) obtinut in urma unei dezbateri de mosteniri. Impreuna cu mine mai sunt 2 proprietari la acel imobil. Finantele pot sa-mi execute acea cota de 25% din imobil ? Se poate ajunge la situatia sa vanda imobilul sa-si recupereze banii, chiar daca mai sunt 2 proprietari ?
Cel mai recent răspuns: Scortzishor , utilizator 14:09, 12 Decembrie 2011
da, dar mai intai se va cere iesirea din indiviziune cu dare de sulta catre cei doi proprietari urmadn ca partea ce va revine sa fie retinuta pentru datoriile la stat
dar in situatia in care eu cedez acei 25% unuia din ceilalti 2 proprietari ?
care este valoarea aproximativa a debitului si cind a devenit scadent?
Debitul este de aproximativ 50000 ron cat despre scadenta, nu stiu sa va spun...in cadrul firmei mai este un administrator si asociat care s-a ocupat de toata activitatea firmei de cand ne-am despartit (de aproximativ 2 ani eu nu am mai avut nici o treaba cu firma, dar in acte inca figurez ca administrator si asociat alaturi de el). Acest debit este acumulat de-a lungul a 2 ani, din cate mi-a explicat persoana de la Finante. Sincer nu stiu ce sa fac in situatia aceasta, nu vreau sa ajung in strada din cauza unui om in care am avut incredere ca va face demersurile pentru iesirea mea legala din firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala in urma datoriilor la stat Scortzishor Scortzishor Buna ziua, sunt asociat si administrator la un SRL, alaturi de inca o persoana cu aceleasi calitati (asociat si administrator). De cativa ani ne-am cerat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua mă poate obliga asociația de proprietari sa dau bani ... Mantescu Mantescu Buna ziua mă poate obliga asociația de proprietari sa dau bani in sumă de 200 sau 300 lei pt a da in judecata anumiți proprietari care nu sânt cu ... (vezi toată discuția)
Penalitati Banica Ionut Banica Ionut Am o situatie speciala in cazul socrilor mei aflati in conflict cu asociatia. In urma unei datorii de 6000 lei, este data in judecata iar dosarul intra in ... (vezi toată discuția)