avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna sau reparatie?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna sau reparatie?

Buna ziua,
Ieri am avut accident in care nu am fost vinovata.Pe scurt eu mergeam in linie dreapta si unul care era parcat pe dreapta a vrut sa faca stanga, fara sa se asigure.In fine, masina a facut poc, destul de urat.
Mai exact la mine au sarit airbag-urile, janta lovita, cauciuc explozie cred, far, aripa, portiera, capota e neatinsa, si ce o mai fi pe dedesupt.Tipul cu Logan-ul e si el destul de sifonat. Acum stau si ma intreb ce e de facut daca cei de la asigurari vor sa imi dea dauna totala?Eu nu vreau sa iau un nimic de bani pe ea, pentru ca masina functioneaza impecabil, Cei de la service au zis ca numai airbag-urile si centurile sunt cam 3000 e si ca ar fi posibil sa imi dea dauna totala.
Cei care aveti pareri, va rog nu ezitati sa mi le spuneti.Maine vine ag. constatator la service sa vada masina:(.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreirusu , utilizator 14:21, 14 Ianuarie 2012
Revin si va spun ca ieri a venit domnul inspector de la daune Rca, foarte grabit si foarte retinut la intrebarile mele, in fine. A completat pe formular posibila dauna totala, a nu se repara. Masina am inteles ca nu e grav avariata , dar sistemul de siguranta e foarte scump. Au sarit airbag-urile din fata si s-au blocat si centurile fata , spate. Din fericire am luat la cunostinta de la alta societate valoarea masinii si valoarea daunei totale asa ca pot compara, voi vedea acum ce sa va intampla.A ramas ca ma anunta peste o saptamana decizia daca o reparam sau nu.Eu sper sa o repar pe rca, dar nu stiu cate sanse am, ca am inteles de la service, valoarea reparatiei sare de 5000 euro si calculul agreat pentru reparatie e de 20.000 lei. Cred ca voi incerca si la alt service daca ei umfla preturile , asa cum am auzit ca se practica.
Multumesc pentru indrumari, voi reveni cu detalii.
Bdorin, spune-mi te rog mai exact daca stii la ce firma pot apela, pentru un astfel de calcul.
Multumesc
Puteti cere chiar si inspectorului de dauna sa va prezinte metoda de calcul. Este dreptul dumneavoastra. Apoi puteti verifica daca pretul de catalog este corect si daca coeficientii folositi in calculatie sunt corecti.
La multi ani!
Am rezolvat, au calculat corect si foarte promti.Ce sa zic, nu ma asteptam.Bv ALiantz Tiriac!

Bdorin a scris:

Daca cei de la asigurari va declara masina dauna totala nu luati de buna valoarea maxima de despagubire pe care o comunica ei. Verificati aceasta valoare pentru ca cei de la asigurari in mod sigur va vor oferi o suma mai mica decit cea reala. Apelti la un expert tehnic auto (judiciar sau extrajudiciar) care sa va dea un calcul real, semnat si stampilat.

Si eu va fac aceeasi recomandare

Alte discuții în legătură

Despagubire r.c.a. bogdan070 bogdan070 Am avut un accident in urma caruia m-am ales cu masina avariata in partea din fata din vina unui alt sofer.Cei de la firma de asigurari au stabilit ca este ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de dauna totala auto dorinamanci dorinamanci Am fost victima unui accident auto in urma caruia masina mea a suferit daune majore. Societatea de asigurari considera ca se incadreaza la daune totale. Este ... (vezi toată discuția)
Probleme avizare dauna tavisor tavisor Se da urmatoarea situatie. Am fost accdidentat de catre un individ, urmand sa-mi repar masina la o companie de asigurari cu care vad ca multi au avut probleme. ... (vezi toată discuția)