avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... transfer bancar intr un cont scris gresit.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

transfer bancar intr un cont scris gresit.

Salutare,

Am o mare problema, am transferat o suma de bani folosind serviciul on line al bancii X dar din pacate am scris gresit contul. Banii au fost virati intr un cont tot de la X, se pare in contul unei persoane din timisoara ( eu fiind din bucuresti).

Am completat un formular la banca prin care am specificat ca am facut un transfer bancar intr un cont gresit, iar ei mi au zis ca se rezolva. Acum insa imi spun ca au luat legatura cu persoana respectiva iar daca nu va fi de acord nu imi pot recupera banii.

Ce as putea sa fac? Cu siguranta nu am nicio legatura cu persoana respectiva, nu cunosc persoane in timisoara.

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:03, 14 Decembrie 2011
Greseala se plateste. Banca nu poate lua banii din contul persoanei din Timisoara fara acordul ei.

Puteti incerca printr-o actiune in civil dar cu sanse destul de mici.

Iti multumesc pt raspuns, dar banca nu cred ca o sa mi dezvaluie identitatea "beneficiarului" :(

nu pot sa cred ca nu se poate face nimic. Eu am primit in cont 1800 ron si dupa o zi au fost retrasi cu mesaj DEPUNERE ERONATA. nu am facut nimic, contestat etc. am specificat acest lucru si la banca acum si mi au zis ca daca banii au fost depusi eronat de la casierie, banca ii poate retrage direct din cont fara acordul beneficiarului, dar la un transfer on line nu e acelasi lucru.

Alex_Munteanu a scris:

Greseala se plateste. Banca nu poate lua banii din contul persoanei din Timisoara fara acordul ei.

Puteti incerca printr-o actiune in civil dar cu sanse destul de mici.

Da, pentru ca in cazul depunerii la casierie este vorba de greseala bancii, pe cand in online este greseala dvs.
dar daca as sustine ca am scris corect contul pe on line si ca site ul a procesat gresit tranzactia ( am mai patit sa depun banii la casierie si pe on line sa nu vad, sa nu fie functional tot timpul, chiar am facut transfer cu banii aceea cu 2 zile inainte, am mers pana la final, am dat trimite si pur si simplu site ul s-a resetat)

poate chiar s-ar intamplat asa.. :)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
cdmdorinelius, utilizator
Este foart usor pentru banca sa se uite in istoricul de tranzactii si sa vada ca nu a fost nici o eroare. Totusi, incercercarea moarte n-are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer bancar în contul greșit. eroare a băncii Dygfyu Dygfyu Buna ziua, am o problema. Am depus banii pentru cardul de cumpărături de la Banca X timp de două luni. Astăzi am primit un mail cum ca de 2 luni nu am ... (vezi toată discuția)
Plata catre iban gresit RaduVega RaduVega Buna ziua, As vrea sa ma ajutati cu urmatorul caz: Am un contract de vinzare-cumparare cu o companie, in baza caruia am vindut un produs. Desi in ... (vezi toată discuția)
Bani blocati sau bani disparuti? mihaigabi123 mihaigabi123 Imi puteti spune va rog ce se intampla cu sumele blocate dintr-un cont bancar la inchiderea acestuia? Am efectuat o tranzactie la sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)