avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... obligatii fiscale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

obligatii fiscale

Buna seara,

Am un contract de agent cu o societate de asigurari. Sunt inregistrat la Finante si la Sanatate si platesc 6% impozit ( 10% imi este retinut la sursa) si 5,5% sanatatea. Societatea de asigurari declara ca activitatea mea este independenta si ca as avea de platit:
a) impozit si sanatate - daca am un contract de munca in acelasi timp
b) impozit, sanatate si pensie - daca nu am un contract de munca.
Eu sunt in ambele situatii, mai precis, o parte din perioada colaborarii am avut contract de munca dupa care acesta a incetat.
Incerc sa descalcesc Codul Fiscal dar... nu reusesc sa inteleg mare lucru. Va rog sa imi explicati daca trebuie sa ma inregistrez si la Pensii si care ar fi baza de calcul in situatia mea.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihaelarad , utilizator 21:34, 12 Decembrie 2011
Am fost si eu in aceeasi situatie si pentru perioada cit am avut contract de agent cu societatea de asigurari am platit doar impozitul de 6%, sanatate nu am platit. Am cerut si fisa de la Casa de sanatate si nu figurez cu restante la ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie pe propria raspundere plata cas Viorel80Viorel Viorel80Viorel Imi puteti oferi va rog un sfat pentru situatia in care ma aflu ? Sunt (am fost) apicultor de ceva ani, in urma cu 3 ani am decis sa ma apuc serios de ... (vezi toată discuția)
Contract de agent, asistent in brokeraj - taxe?? CSORIK ILONA CSORIK ILONA Sunt angajata cu CIM pe durata nedeterminata(8 ore/zi) si in timpul liber realizez ca persoana fizica neautorizata - venituri din activitati independente in ... (vezi toată discuția)
Plata cass iliesavinel iliesavinel Buna ziua , In 2011 am fost agent asigurari. Pentru sumele primite am platit impozit 16 %. Acum cateva zile am primit de la Casa de Asigurari de Sanatate ... (vezi toată discuția)