avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită hot plata sulta; investire cu formula executorie ?
Discuție deschisă în Executare silită

hot plata sulta; investire cu formula executorie ?

Buna seara! Stiu,ca aici sunt persoane abilitate sa-mi dea un raspuns concret si legitim, asa incat va adresez o intrebare. Daca am obtinut hotarare judecatoreasca, in urma careia paratul imi datoreaza o suma, cu titlu de sulta, mai este necesara investirea cu formula executorie sau hotararea in sine tine loc de titlu executoriu? Am citit pe diverse site-uri si se cam bat cap in cap informatiile. Mai pe scurt, am gasit urmatoarea informatie : inscrisurile, care au titlu executoriu, pot fi puse in executare, fara a fi investite cu formula executorie. Va rog, dati-mi o mana de ajutor! Multumesc anticipat! O seara buna!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:36, 13 Decembrie 2011
Investiti hotararea cu formula executorie.
Ceea ce scrie in lege se refera la alt tip de acte ce nu necesita investire: de exemplu sunt contracte de credit, leasing in care este specificat ca pentru neplata datoriilor contractul constituie titlu executoriu si nu necesita interventia instantei;
Hotarare prin care vi se datoreaza sulta , daca a trecut termenul de apel, recurs de la comunicare- vedeti ca scrie la sfarsitul hotararii dvs atunci puteti sa legalizati hotararea odata cu legaliazarea faceti si cerere de investire cu formula executorie. Apoi acesta constituie titlu executoriu.

Cu stima,
Av Oana Toader-Plugariu
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Multumesc! Am legalizat inclusiv recursul si am depus cerere de investire cu formula executorie la judecatorie, dar ma bucuram, ca poate nu mai este necesar acest pas. Din pacate pentru mine, chiar este... Dar totusi, mai ajutati-ma, va rog, cu ceva. In ce lege este stipulat faptul, ca nu se fac executari silite pe perioada iernii? Daca exista asa ceva...
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
eka20, utilizator
cred ca va referiti la evacuare din locuinta, ca executari silite se fac tot anul

"Art. 578^1 cod procedura civila
Nicio evacuare din imobilele cu destinatie de locuinta nu poate fi facuta de la data de 1 decembrie si pana la data de 1 martie a anului urmator, decat daca creditorul face dovada ca, in sensul dispozitiilor legislatiei locative, el si familia sa nu au la dispozitie o locuinta corespunzatoare ori ca debitorul si familia sa au o alta locuinta corespunzatoare in care s-ar putea muta de indata.
Dispozitiile alin. 1 nu se aplica in cazul evacuarii persoanelor care ocupa abuziv, pe cai de fapt, fara niciun titlu, o locuinta, si nici celor care au fost evacuati pentru ca pun in pericol relatiile de convietuire sau tulbura in mod grav linistea publica."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare silita ancuta2003 ancuta2003 Daca s ar ajunge la evacuare silita in cazul neplatii creditului ipotecar si am copil minor pot fii evacuat? (vezi toată discuția)
Executari silite-evacuare pe timpul iernii? anamaria30 anamaria30 buna ziua!as dori sa stiu daca : 1-legea,prin care sunt stopate executarile silite pe perioada noiembrie-martie,se aplica si anul acesta. 2-daca aceasta lege ... (vezi toată discuția)
Restituirea unui apartament dat in locatiune invocand in instanta art. 1809 din noul cod civil madoiclimber madoiclimber Cum se interpreteaza prevederile Art, 1809 din Cnoul Cod Civil? \"Art. 1809 Expirarea termenului (1) Contractul de locaţiune încetează de drept la ... (vezi toată discuția)