Buna seara! Stiu,ca aici sunt persoane abilitate sa-mi dea un raspuns concret si legitim, asa incat va adresez o intrebare. Daca am obtinut hotarare judecatoreasca, in urma careia paratul imi datoreaza o suma, cu titlu de sulta, mai este necesara investirea cu formula executorie sau hotararea in sine tine loc de titlu executoriu? Am citit pe diverse site-uri si se cam bat cap in cap informatiile. Mai pe scurt, am gasit urmatoarea informatie : inscrisurile, care au titlu executoriu, pot fi puse in executare, fara a fi investite cu formula executorie. Va rog, dati-mi o mana de ajutor! Multumesc anticipat! O seara buna!
Ceea ce scrie in lege se refera la alt tip de acte ce nu necesita investire: de exemplu sunt contracte de credit, leasing in care este specificat ca pentru neplata datoriilor contractul constituie titlu executoriu si nu necesita interventia instantei;
Hotarare prin care vi se datoreaza sulta , daca a trecut termenul de apel, recurs de la comunicare- vedeti ca scrie la sfarsitul hotararii dvs atunci puteti sa legalizati hotararea odata cu legaliazarea faceti si cerere de investire cu formula executorie. Apoi acesta constituie titlu executoriu.
Multumesc! Am legalizat inclusiv recursul si am depus cerere de investire cu formula executorie la judecatorie, dar ma bucuram, ca poate nu mai este necesar acest pas. Din pacate pentru mine, chiar este... Dar totusi, mai ajutati-ma, va rog, cu ceva. In ce lege este stipulat faptul, ca nu se fac executari silite pe perioada iernii? Daca exista asa ceva...
cred ca va referiti la evacuare din locuinta, ca executari silite se fac tot anul
"Art. 578^1 cod procedura civila
Nicio evacuare din imobilele cu destinatie de locuinta nu poate fi facuta de la data de 1 decembrie si pana la data de 1 martie a anului urmator, decat daca creditorul face dovada ca, in sensul dispozitiilor legislatiei locative, el si familia sa nu au la dispozitie o locuinta corespunzatoare ori ca debitorul si familia sa au o alta locuinta corespunzatoare in care s-ar putea muta de indata.
Dispozitiile alin. 1 nu se aplica in cazul evacuarii persoanelor care ocupa abuziv, pe cai de fapt, fara niciun titlu, o locuinta, si nici celor care au fost evacuati pentru ca pun in pericol relatiile de convietuire sau tulbura in mod grav linistea publica."