avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatii de vanzare la executea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatii de vanzare la executea silita

Intr-un dosar de executare silita, as dori sa stiu cate publicatii de vanzare pot avea loc? Sunt limitate numarul de licitatii? Daca nu se prezinta nimeni la licitatii pot dobandi ceea ce se executa in contul creantei?
Multumesc.
Nu exista prevazut un numar de licitatii
In calitate de creditor aveti dreptul sa adjudecati,in contul creantei ,depunand o garantie de a douazecea parte a pretului fixat,potrivit art 534 codul de procedura civila
ynocentta a scris:

Nu exista prevazut un numar de licitatii
In calitate de creditor aveti dreptul sa adjudecati,in contul creantei ,depunand o garantie de a douazecea parte a pretului fixat,potrivit art 534 codul de procedura civila

asta-i aiureala..
avem doua licitatii prima la pretul de evaluare si urmatoarea la minus 25% din evaluare..sau cel mai mare pret oferit
creditorul daca vrea sa adjudece in contul creantei e scutit de depunerea cautiunii...
executorul daca refuza sa declare adjudecatar la cel mai mare pret oferit poate fi obligat potrivit L 188 a executorilor..
astea cum ca nu-i de acor creditorul sa mai vanda bunul debitorului la pretul oferit ca nu isi realizeaza creanta e o aiureala, excede legii

cu alte cuvinte creditorul poate adjudeca dar nu mai putin de 75% din pretul de evaluare, iar altul, orcine la cel mai mare pret oferit...
e lege..nu-i la interesul creditorului
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
ContSters230219, utilizator
Buna seara
Trebuie sa detaliez un pic situatia in care ma aflu.
Am o hotarare definitiva si irevocabila privind plata unei pensii alimentare retroactive.Tata-l nu doreste sa plateasca si am aplicat la executarea silita. Din pacate nu are nimic pe numele lui (intetionat) doar 100 de parti sociale la firma unde este asociat unic, firma fiind incadrata la categoria mijlocie. Executorul (al doilea) a spus ca se pot executa aceste parti sociale si a pus sechestru pe ele. Debitorul a facut o cerere prezidentiala de ridicare a sechestrului care i-a fost respinsa, a facut contestatie pentru ridicarea sechestrului care s-a respins si la recurs, a facut contestatie la executare si la fel a pierdut. S-a facut o evaluare contabila in urma bilantului si s-a determinat valoarea celor 100 de parti sociale. Au fost pana acum 5 licitatii sau 6 nici nu mai stiu la care nu a participat nimeni, dar pretul de vanzare a fost de fiecare data acelasi. E corect? Am spus executorului ca doresc sa preiau eu aceste parti sociale in contul creantei. A spus ca nu le pot dobandi, in urma unor calcule imi reveneau doar 4 parti sociale. Atunci am intrebat ca de ce a pus sechestru pe 100 si nu pe 4. Nu a stiut sa raspunda. Zilele acestea a aparut un potential cumparator la care executorul este dispus sa ii vanda cele 100 de parti sociale dar nu la mai putin de 30% din valoare. E corect? Adica un potential cumparator le poate lua pe toate si eu nu.
Cine stabileste aceste baremuri?
Problema pe care o mai am e legata si de faptul ca fostul sot a incercat o majorare de capital in urma careia din actionar majoritar sa devina minoritar doar cu 1% in firma, noroc ca am aflat si i-am blocat demersul , urmand sa fim citati probabil dupa sarbatori.
Sunt dispusa sa accept o consiliere bine documentata contra cost, chiar daca stiu ca executorii au competente pe curti de aplel.
Multumesc.
am inteles..

dvs ca si creditor solicitati executorului intocmirea publicatiei la pretul nominal al partilor sociale...
vb cu el ca-l intelegeti, ca in fapt toata lumea doreste o executare fara probleme si ca nu doriti sa-i creati probleme insa sa intocmeasca proces verbal prin care refuza...cum ca valoarea nominala a partilor sociale nu reflecta patrimobiul...( nu-i pacaleala, chiar puteti sa-l informati cu ceea ce doriti sa faceti, astfel si executorul este acoperit si dvs aveti consolidata executarea- ma refer la hot prin care executorul este obligat de instanta sa intocmeasca un act)
apoi in 5 zile potrivit legii 188/ 2001 a executorilor judecatoresti, atacati acest refuz la instanta de executare...
in functie de ce decide instanta..mergeti mai departe sau ba.., respectiv fie-l obliga sa faca licitatie la pretul nominal al partilor sociale, fie-l obliga sa faca evaluarea partilor sociale care sa reflecte patrimoniul societii..

etc etc
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
ContSters230219, utilizator
Tocmai asta e si una din probleme ca cumparatorul, la fel si eu nu cunoaste patrimoniul, se poate trezi ca cumpara doar numele firmei sau o firma plina de datorii. Cum se face aceasta evaluare a patrimoniului? in ce consta aceasta evaluare( am o vaga idee dar nu sunt sigura) ? Cine o face? Expertul care a facut si prima evaluare?
Sa-l informez ca il pot ataca la instanta de executare si sa faca proces verbal de refuz? Am inteles bine?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Licitatie crismiti crismiti Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit: 1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)
Parti sociale si executarea/revocarea hot asociat unic ContSters221975 ContSters221975 sunt susceptibile de executare partile sociale la un srl? la valoarea nominala sau de piata, evident in cazul afirmativ? hotararea asociatului unic care este ... (vezi toată discuția)
Executare silita-licitatie publica-adjudecare in contul creantei marival marival Buna ziua, Avem un dosar de executare in care creditorul este o companie straina (din Europa) si doreste sa participe la licitatia bunurilor (mobile) ale ... (vezi toată discuția)