Dupa ultimele modificari se pare ca e sigur ca din 2012 nu va mai exista norma de venit in domeniul IT, indiferent de judet. Trecand de la norma de venit in sistem real o sa angajez pe cineva pentru partea contabila, dar totusi m-ar interesa sa stiu cum se modifica contributiile fata de norma de venit:
Impozit: 16% din venitul net (daca am facturi de 1000EUR ar fi 160EUR/luna, in cazul in care nu decontez cheltuieli), pana acum plateam 16% din norma de venit
Sanatate: 5.5% din venitul net (pana acum plateam din norma de venit)
Pensii: Am deja contract cu CAS si platesc suma minima de 222RON/luna , nu stiu daca se schimba ceva.
Alte contributii?
Cu alte cuvinte, diferenta este ca acum o sa platesc 20.5% din venitul realizat fata de 20.5% din norma cat plateam pana acum?
Conteaza toate codurile CAEN, indiferent ca e codul principal sau unul din cele secundare.
1. Daca ai N coduri si N-1 sunt la norma iar 1 este la real, treci obligatoriu la real.
2. Daca ai N coduri, toate sunt la norma, decizia finala de la finante ar trebui sa fie
venitul net = Norma 1 + Norma 2+ ... +Norma N
eggus, PFA la real e ca un micro cu 3%. De fapt aici ai doar 16% impozit la finante( nu mai e si acel 3% pe cifra de afaceri); asta pe langa contributii
Am fost azi la ONRC Bucuresti sa schimb 6201 in 6202. A durat cam 20 min cu tot. Nu uitati de dosar cu sina. Cost total : 140 LEI + 1 leu dosarul. Depus azi 04.01.12 - de ridicat 06.01.12