avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... litigii comerciale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

litigii comerciale

buna ziua. eu ca pesoana juridica am avut contract cu o firma de telefonie. am vrut sa renunt la el, nu am platit ultima factura si nu mi-au reziliat contractul atunci cand i-am anuntat. m-au factura inca o luna in plus dupa care au reziliat contractul. eu nu am fost de acord cu debitul si nu am mai platit nimic. acum m-am trezit cu o somatie de la o firma de recuperare in care im cere debitul fixat de firma de telefonie plus inca niste penalitati enorme. as dori sa stiu daca acest contract de abonament de telefonie este executoriu sau ar trebui in prealabil sa obtina o hotarare judecatoreasca si daca poate bloca conturile societatii pur si simplu. ce pot sa fac? eu nu sunt de acord in primul rand cu debitul fixat de firma de telefonie si mai ales cu penalitatile respective.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:23, 13 Decembrie 2011
nu este executoriu, va trebui sa va actioneze in instanta, iar ulterior daca va castiga sa legalizeze si sa investeasca cu formula executorie acea hot. iar abia mai apoi urmeaza partea de executare implicita....
Vor trebui sa va actioneze in instanta pentru recuperarea debitului. In privinta penalizatilor si a rezilierii cititi contractul, este posibil ca penalitatile sa fie reale, adica in contract sa fie prevazute clauze ca in cazul in care dvs. solicitat rezilierea inainte de expirarea contractului sunteti obligat sa platiti penalitati. Verificati in contract si cum puteti rezilia dvs. unilateral contractul, daca aveti aceasta posibilitate, etc.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Furnizor de telefonie mobila atyna atyna buna ziua as vrea sa stiu daca societatea [editat de admin] poate sa ma actioneze in istanta si ce ar putea sa-mi faca daca nu am mai platit abonamentul?si ... (vezi toată discuția)
Abonament telefonie mobila - doresc sa renunt la contract moldovan_paul13 moldovan_paul13 Buna.Anul trecut in septembrie mi-am luat un telefon pe abonament pe da [EDITAT] cu 20 de euro pe luna abonament si 800 lei pretul telefonului.La liber costa ... (vezi toată discuția)