avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

buna ziua,
As dori sa stiu:
In cazul procesului de divort cu minori, decizia domiciliului minorului este influentata de faptul ca parintele nu are loc de munca la momentul judecarii?
Sau care sunt aspectele favorabile ca domiciliul minorului sa fie hotarat la tata.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:30, 13 Decembrie 2011
Buna ziua,

generic vorbind, instanta va tine cont de interesul copilului. De la caz la caz, interesul copilului este servit atat de o situatia materiala buna dar si de atasamentul copilului fata de unul dintre parinti si fata de un anumit mod de viata.
Depinde si de modul in care avocatul pune problema, pe aspectul atasamentului copilului si fata de starea psihologica a acestuia, precum si fata de probatoriul care se face in cauza pe acest aspect.
In concluzie,nu intotdeauna mai multi bani sau o casa mai mare determina incredintarea copilului catre unul dintre parinti, mai ales in situatia in care si celalalt parinte ii poate oferi conditii decente.

Avocat Costi Boncu
Multumesc pt raspuns, as mai avea o intrebare, va rog.
Daca in instanta, specific ca tatal locuieste deja cu alta femeie care are la randul ei un copil, pot solicita custodie unica sau cel putin program de vizita din partea tatalui, si sa NU ACCEPT ca acesta sa-l ia la el acasa fara supravegherea mea?
Multumesc mult!
Stimata doamna, Dvs. puteti solicita orice doriti, dar nu e valabil:"Cere si ti se va da".
Mai ales ca situatia descrisa de Dvs. poate fi interpretata si ca, la tata, copilul are ocazia sa se joace cu alt copil, sa socializeze, sa vada si alte jucarii, este si sub supravegherea unei femei care la randul ei este mama, deci responsabila...
Pai ce legatura are nevoia copiluluui de tatal sau cu faptul ca acesta nu traieste singur ca un pustnic? Care ar fi problema?
Vreti sa mergeti acolo sa il vedeti pe tata cu noua lui famil;ie sau sa vina ei toti la dv. la fel? Va face bine? Ca nu pricep...

Cat despre venituri, da, ele sunt esentiale, trebuie sa aveti din ce ingriji, intretine copillul. Nu cunosc instante care sa fi incredintat copiii unui parinte fara venituri, insa depinde si de situatie, cum spunea colegul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Custodie acordata mamei chiar daca este in somaj? ContSters164616 ContSters164616 as dori sa stiu daca sunt temporar in somaj, as putea sa pierd custodia copilului? (vezi toată discuția)
Divort cu minori alinaio alinaio va rog sa imi spuneti ce sanse am sa castig custodia copilului in cazul in care copilul e la el de un an de zile timp in care eu l am vazut am vb aproape ... (vezi toată discuția)