avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare de apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare de apartament

Salut comunitatea avocatnet!
As dori sa stiu daca pot sa-mi vand partea ce-mi revine dintr-un apartament.Pe acel bun sunt 4 beneficiari.Cei trei nu vor sa vanda,eu da.mai ales ca nu locuiesc in orasul respectiv.Daca s-ar putea vinde partea mea separat,ca activele unei firme sa zicem,.Nu stiu ce ar trebui sa fac in acest caz,.Cei trei nu vor sa ma despagubeasca sa fac cedare in favoarea unuia sau la toti.
Va multumesc daca binevoiti sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: victor0744 , utilizator 10:02, 16 Octombrie 2008
Puteţi înstrăina cota pe care o aveţi (mai greu va fi să găsiţi un cumpărător), sau puteţi cere instanţei partajul (ieşirea din starea de coproprietate).

Dacă vreunul dintre ceilalţi coprorpietari doreşte atribuirea bunului, instanţa i-l va atribui, obligîndu-l să vă plătească partea.

Dacă niciunul dintre coproprietari nu vrea bunul, acesta se va vinde, fie prin găsirea de către coproprietari a unui cumpărător, fie prin licitaţie, iar preţul va fi împărţit conform cotelor părţi deţinute de fiecare.

Liviu S.Bordaş
Bun si daca celelalte trei parti nu vor sa vanda deloc?Cum as putea totusi sa rezolv aceasta problema?
Instanţa va dispune vânzarea, în cadrul acţiunii pe care o veţi promova, aşa cum spuneam mai sus. Citiţi cu atenţie răspunsul.

Am o mica nelamurire.Pot sa-i chem in instanta in orasul in care traiesc sau trebuie neaparat sa deschid dosar pe raza judecatoriei in care este apartamentul.?
VA MULTUMESC!
Ma mai poate ajuta cineva cu un sfat?;
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bunuri imobile mostenite aflate in indiviziune gaboru69 gaboru69 buna ziua, cumnatul meu nu mai reusit sa isi plateasca ratele la o banca si momentatan este amenintat de catre o firma de recuperari creante cu executarea ... (vezi toată discuția)
Scara nu are asociatie de locatari se poate vinde uscatoria ? spiridus spiridus Buna seara, Un bloc cu doua scari, prima NU ESTE CONSTITUITA IN ASOCIATIE DE PROPRIETARI , nu exista nici administrator, a doua scara cred ca au ... (vezi toată discuția)
Coproprietate Cosima Cosima Sa zicem ca exista acordul proprietarului pt. a face O modificare la proprietatea sa, dar nu stiu daca sunt mai multi proprietari!Ce se intampla daca un ... (vezi toată discuția)