sora mea are 27 de ani, are o fetita de 5 anisori, tatal fetei are 43 de ani , neangajat locuieste in germania .....fiind si cetatean acolo!Ei nu sunt casatoriti, nu mai locuiesc impreuna de 2 ani pt ca el nu a fost capabil sa-si tina un job din cauza bauturii! intre timp fiind dat afara de la locul de munca s-a mutat in germania si i-a promis sorei mele ca se va lasa de bautura doar sa-i dea o sansa!soramea a fost plecata in austria 2 luni cu contract , sa pregatit sa plece cu fetita la el si intre timp a sunato si a amenintat-o ca o va bate etc si s-a decis sa nu mai mearga! problema e urm: a sunat la consulat sa spuna ca fata e tinuta impotriva vointei lui in romania si ca el e tatal fetei si ca o da in judecata pe soramea pt custodie in germania! dupa cate stiu eu procesul se face in tara in care copilul are cetatenie?pt ca nepoatamea primeste alocatie aici, merge aici la gradinita nu e inscrisa la statul german!Potae sa-i ia fetita el neavand job, casa si fiind f.iresponsabil??copilul si soramea stau in casa parintilor mei, ea are pfa ca si consultant juridic!locuinta are ...martori care vor spune ca e o mama responsabila ca a avut grija de nepoatamea sunt! doar ea e f speriata ca el a mers in germania la protectia copilului ....va fi data in judecata acolo ???din moment ce ei doi nu sunt casatoriti nici nu au locuit impreuna era soramea obligata sa mearga cu nepoatamea in germania ???nu trebuia el sa vina so vada??pls help
Cel mai bine ar fi sa inainteze ea prima divortul impotriva lui - fiind competenta instanta de la ultimul domiciliu al sotilor (care inteleg ca este aici in Romania) ; Tot in cadrul procesului de divort cere incredintarea care ea (trebuie luptat si trebuie sa fie aparata intrucat regula Noului Cod Civil este custodia comuna) si nu este i interesul minorei acest lucru la cum se pun problemele