avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cine imi poate raspunde si mie la o intrebare?Dar mai ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cine imi poate raspunde si mie la o intrebare?Dar mai intai o sa scriu despre ce e vorba...

In urma cu 4 ani,in Grecia,fratele meu in varsta de 17 ani si a pierdut viata intr un accident de motocicleta in care el era pasager,la scurt timp dupa aceea am luat legatura cu un avocat din Atena care ne a reprezentat in instanta cu firma de asigurari~la care era asigurata motocicleta respectiva,dar si masina cu care a avut coliziunea} Am fost solicitati apoi periodic,toata familia la Consulatul Elen din Bucuresti pentru a semna niste acte oficiale si alte formalitati,iar anul trecut mai precis in luna iulie exact la 3 ani de la accident am primit o suma de bani cca 70 000 Euro,fiind prima transa din suma totala de 280 000 Euro pe care trebuie sa i primim,dar avocatul nostru nu ne a spus un termen exact.Intrebarea mea este> Cam cat timp putem fi amanati de catre banca,sau firma de asigurari,cazul fiind solutionat deja iar suma exista negru pe alb...in timp ce un termen exact nu ni s a spus inca?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: silvione , utilizator 22:26, 15 Decembrie 2011
In primul rand trebuie vazut daca in hotarare apare o esalonare a platii, daca nu trebuie sa va dea toti banii si executata firma de asigiurari. Nu au cum sa nu aibe bani in conturi. La noi exista poprirea pe toate conturile
Trebuia sa fiti atent... toate acestea se supun legislatiei lor. In hotararea pe care o aveti trebuiau mentionate niste termene pentru esalonarea platii. Legislatia noastra pe partea comerciala prevede faptul ca daca in termen de 30 de zile de la efectuarea unei plati nu se fac obiectiuni/solicitari scrise cu privire la diferentele neachitate atunci iti pierzi drepturile.
De la asta se poate ajunge la un proces lung si costisitor. Ar trebui sa va consultati cu avocatul de acolo sa vedeti care este problema.
Totul se supune legislatiei elene si va trebui sa-l intrebati pe avocatul pe care l-ati angajat in Grecia sa vedeti ce trebuie facut. Eu sunt convins ca si ei au termene precise pt plata a despagubirilor.
Firma de asigurari a fost preluata de catre statul grec,iar avocatul ne a spus ca sa asteptam...va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despăgubiri în urma unui accident soldat cu deces, în grecia. considerăm că suntem mințiți și amânați de avocații greci, ce putem face? elena4753 elena4753 Buna ziua, As dori sa va expun pe scurt problema mea, desi in ansamblu este de o mare complexitate.In anul 2014, fratele meu a decedat in Grecia din cauza ... (vezi toată discuția)
Incapacitate de plata la un bun luat prin intermediul bancii andreeaned andreeaned Daca ai luat o motocicleta si platesti ratele prin intermediul unei banci(ai un card cu care platesti care iti indica suma) si nu o mai poti plati se intampla ... (vezi toată discuția)
Divort grecia- necomunicarea hotararii simonique54 simonique54 Am fost casatorita in Grecia am cerut divortul toate bune si frumoase a iesit hotararea judecatoreasca caci suntem divortati...insa acum fostul meu sot ma ... (vezi toată discuția)