Buna ziua,
As dori sa va expun pe scurt problema mea, desi in ansamblu este de o mare complexitate.In anul 2014, fratele meu a decedat in Grecia din cauza unui accident de circulatie in care au fost implicate 2 motociclete.Accidentul a avut loc chiar in centrul Atenei.Prietenul fratelui meu conducea regulamentar o motocicleta (avandu-l ca pasager in spatele sau pe fratele meu).Un cetatean grec cu alta motocicleta nu s-a asigurat si le-a taiat calea provocand accidentul.Cele doua motociclete s-au ciocnit violent(cea a fratelui a luat foc) si fratele meu a decedat pe loc iar prietenul sau a 2a zi.Cetateanul grec a scapat cu viata si este liber asta desi este vinovat.
In urma accidentului in anul 2014 a inceput procesul intentat cetateanului grec si au fost numiti 3 avocati greci pt. a ne reprezenta pe noi si mai ales pt. a apara nevinovatia fratelui meu considerat ca pasager nevinovat.In acest moment procesul continua.La ce suma de despagubire au dreptul ceilalti frati? Avocatii au spus ca s-a propus suma de 60.000 de euro pt. fiecare frate si din aceasta suma ne vor lua onorariul+20%+15.000 cheltuieli de judecata.E corect asa ceva?Au spus ca ei au castigat procesul, dar noi nu am primit nimic.Si in momentul de fata ne spun la telefon ca inca nu au mers la compania de asigurari, sa mai asteptam...Dar cat?Oare era mai bine sa angajam un avocat roman sau trebuia sesizata ambasada?Si daca noi nu vom fi de acord cu suma primita drept despagubire procesul se va incheia sau nu? Noi nu mai avem deja incredere in acei avocati.Consideram ca suntem mintiti si amanati in continuare.
Va multumesc.
Depinde de contractul incheiat/ semnat de dvs. si fratii dvs. cu fiecare avocat in parte. In contract trebuia mentionata suma reprezentand onorariu de succes (cele 20 %) si faptul ca pentru fiecare celtuiala de judecata facuta sa va prezinte documente justificative.
Daca s-a castigat procesul trebuie sa va prezinte hotararea definitiva a instantei din care veti afla suma castigata prin proces ca despagubire pentru fiecare frate in parte.
Era de preferat un avocat roman care practica avocatura in Grecia si sa urmariti pas cu pas ce se intampla in proces.
O data ceruta suma de despagubire si aprobata de instanta de judecata nu conteaza daca mai sunteti de acord sau nu suma respectiva mentionata in hotararea definitiva a instantei.
Procesul se termina cand se emite o hotarare definitiva de catre instanta.
Nu vad in ce mod va poate ajuta efectiv, ambasada Romaniei in Grecia, in acest moment.
Am uitat sa mentionez ca fratele nostru care a decedat, lucra in Grecia de mai bine de 20 de ani cu acte legale(platea lunar la asigurari).Cu toate ca era asigurat nu a primit nimic de la societatea de asigurari si cheltuielile de repatriere si cele de inmormantare au fost suportate integral de ceilalti frati.La proces in Grecia am delegat un frate care a lucrat un timp si el acolo si care stie limba greaca.Acest frate al nostru a fost citat de asemenea ca martor in acest proces.Din 2014 el a mers constant in Grecia la acest proces iar anul trecut am fost si eu in Grecia pt. a ne intalni cu acei avocati. Toti fratii am trimis cate o procura la avocati pt. a ne reprezenta la proces.Atata tot.
Trebuie sa verificati detaliile contractului de asigurare pentru a vedea motivele pentru care nu se plateste asigurare in caz de deces de firma de asigurari. Poate trebuie data in judecata firma de asigurari, motiv pentru care puteti contacta un consultant in asigurari, din Grecia.
puteati face proces in Romania si in reprezentarea soc de asig venea BAAR-ul care, din cate stiu, plateste la timp si serios orice despagubire stabilita de instanta