am facut o gafa datorita increderii pe care o am(sau aveam)in oameni.Dupa aceasta intamplare probabil ca nu voi mai avea incredere nici in mine....
Am platit suma de 25.000 E+TVA firmei SC AVANTGO SRL pe baza unei facturi proforme emisa de alta firma(BANEASA REZIDENTIAL).Este vorba de plata unui avans ptr un apt.Cum spuneam,factura proforma a fost emisa de SC BANEASA REZIDENTIAL care cesionase la o data anterioara apartamentul firmei AVANTGO,dar dintr-un exces de zel si ptr. a ma grabi pe mine sa fac plata avansului,mi-a dat o factura proforma emisa de ei.Nu am nici un contract de nici un fel cu nimeni.Totul sa stabilit verbal.Conditia ca eu sa pot plati si restul sumei era ca firma Baneasa sa-mi gaseasca client la un apt. pe care-l detin eu astfel putand plati firmei Avantgo diferenta de bani.Firma BANEASA REZIDENTIAL nu a gasit insa client ptr. apt meu,astfel ca nici eu nu am putut plati mai departe restul de bani firmei AVANTGO.Acum eu doresc restuirea avansului,ptr. ca inainte de a-l plati am intrebat-o pe reprezentanta firmei BANEASA REZIDENTIAL urmatorul lucru:daca va fi vreo problema cu vanzarea apt meu,ce se va intampla cu avansul?La care dansa mi-a spus ca avansul m-i se va restitui fara probleme in cazul in care apt. meu nu se va vinde,ptr. ca cei de la AVANTGO sant prieteni cu dansa!!.Apt.meu nu sa vandut dar firma AVANTGO nu mai doreste sa-mi restituie cei 25.000 E+ TVA.
Deci eu nu am nici un contract cu AVANTGO,decat acea factura proforma pe care mi-a dat-o doamna de la firma BANEASA REZIDENTIAL (cu toate ca firma BANEASA REZIDENTIAL cesionase de mult apt. catre AVANTGO). Mai am si O.P. cu care am platit si mai mult,firma AVANTGO mi-a trimis si o factura ptr cei 25.000 E+TVA(la cateva zile dupa ce eu le-am facut plata pe baza proformei de la BANEASA REZIDENTIAL),dar nu am semnat-o deoarece mi-a dat-o tot prin intermediul doamnei de la Baneasa Rezidential.
Deci a intrat suma de 25.000 E+TVA in contul unei firme fara nici un fel de justificare,contract etc.Ei au emis apoi o factura pe care scrie avans cf contract.....dar nu exista nici un contract.Apropo de contract, eu m-am rugat de mai multe ori de doamna de la BANEASA REZIDENTIAL inainte de-a le da avansul,sa le spuna celor de la AVANTGO sa-mi faca contract in care sa trecem si clauza discutata de noi si anume ca daca nu le achit apt. pana la sfarsitul lui August i-mi vor returna avansul.Respectiva D-na de la BANEASA REZIDENTIALa motivat tot timpul ca contractul se va face dupa luna August dupa ce voi mai plati eu inca o transe de bani,deci nu a vrut sub nici o forma sa-mi faca contract.Dar in schimb m-a asigurat de mai multe ori ca nu este nici o problema si ca cei de la AVANTGO sant colegii lor si i-mi vor da avansul inapoi .
Acum vreo trei zile le-am trimis o notificare prin executor,dar ei nu recunosc ca ar fi primit-o.Oricum eu am dovada comunicarii.
Multumesc.
Daca nu veti primi inapoi banii de buna voie de la respectiva societate (si dupa cum a-ti descris situatia nu prea cred) aveti intr-adevar nevoie de ajutor specializat. Sfatul ar fi sa incepeti cat mai repede demersurile pana mai gasiti persoanele impotriva carora sa va indreptati. In genul asta de tranzactii se vor cesiona de atatea ori creantele pana nu o sa mai stiti de la cine trebuie sa luati banii inapoi. La datele putine pe care le avem este greu sa zici ca este o escrocherie, desi nu este exclusa, iar plata nedatorata ...atata vreme cat recunoasteti ca trebuia sa cumparati un apartament. Chiar daca veti ajunge sa semnati vreun contract cu firma respectiva, solicitati cuiva de specialitate sa va explice contractul pentru a intelege toate prevederile lui.