avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament

Imobilul are trei proprietari in urma succesiunii astfel: o cota parte de 50%, si doua de 25%. Doi dintre proprietari sunt de acord cu vanzarea, respectiv 75%. Poate fi constrans al treilea proprietar sa vanda, el fiind in minoritate?
doar prin instanta. se face partaj.nu este cu majoritate...:D
Da,solicitati iesirea din indiviziune.
Nu il puteti obliga iar co-proprietarii nu pot vine decat toti. Iesirea din indiviziune este singura solutie. Explicati-i eventual ca este vorba de un proces la care toti veti fi obligati la cheltuieli si timp pierdut astfel incat vanzarea ar fi cea mai simpla metoda de a castica toti. Si oricum daca se cerere atribuirea in natura catre unul dintre proprietari cele mai mari sanse le are cel cu 50%, astfle incat co-proprietarul cu 25% va fi obligat sa paraseasca casa si va primi sulta care este in general mai mica decat valoarea de piata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire-iesire din indiviziune simageorgeta simageorgeta in anul2009 in urma decesului tatalui meu am mostenit 25%dintr-un imobil ,la fel si fratele meu,restul de 50%revenindui maicamii,care era divortata de tatai ... (vezi toată discuția)
Succesiune raluka raluka Mama mea si sora ei trebuie sa faca succesiunea unui apartament ramas din partea parintilor. Sora ei doreste vanzarea apartamentului sau o suma de bani. Mama ... (vezi toată discuția)
Am si eu 2 probleme legate de succesiuni adi20_1979 adi20_1979 1.In cazul meu sunt 3 mostenitori legali, mama mea si cei 2 copii ai fratelui ei, mama mea cu o cota de 50% si cei doi co pii fiecare cu o cota de 25%, unul ... (vezi toată discuția)