avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... contract de novatie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

contract de novatie

Buna seara, inainte de a pune intrebarea as dori sa prezint cat de cat problema: am cumparat de la ... o masina la care am platit avans de 7000 ron si am pus si apartamentul gaj. dupa 2ani am facut un contract de novatie cu o societate in care am trecut masina in patrimoniul firmei. in acel contract de novatie nu este specificat nimic referitor la ipoteca, aceasta societate nu a mai platit ratele, nu se mai poate da de ei, iar un reprezentat de la tbi a venit la mine si mi-a spus ca in momentul in care s-a facut contractul de novatie ipoteca a cazut, firma neavand nevoie de ipoteca. intrebarea este daca asa este ca atunci cand faci un contract de novatie cu o societate ipoteca nu mai este valabila? daca este asa cum fac sa scot de sub ipoteca apartamentul?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: ninel777 , utilizator 23:53, 15 Decembrie 2011
in baza contractului de novatie... trebuia sa faceti radierea imediat ce ati incheiat acel contract
si unde trebuie sa merg sa fac radierea ipotecii?
Daca in contractul de novatie, debitorul subecvent nu a adus pentru garantarea platii pretului aferent autoturismului o noua ipoteca sau o alta garantie, creditorul, beneficiar al ipotecii nu avea nici un interes sa stinga ipoteca. Mergeti la Cartea Funciara si solicitati un certificat de sarcini al imobilului pe care l-ati pus ca ipoteca si veti clarifica situatia juridica a imobilului.
PAREREA MEA ! Esti bun de plata !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament sub ipoteca Tommy D Tommy D Salutari la toata lumea! Am cumparat o masina in 1998 si am garantat cu apartamentul. Acte peste acte si binenteles ca apartamentul a fost pus sub ipoteca. ... (vezi toată discuția)
Contract notarial pentru imprumut cu garantie imobiliara mirela_lucica mirela_lucica Buna ziua ! As dori sa pun cateva intrebari ,si daca se poate sa aflu ceea ce ma intereseaza ! Vreau sa iau cu imprumut o suma de bani , cu contract la ... (vezi toată discuția)
Intabularea aprtamentului la mansarda cu ipoteca de rang i si interzicere pentru instrainare si grevare intabulare intabulare Buna ziua, In urma cu 4 ani , am cumoarat in rate ( printr-un contract de antepriza in asteptare ) un apartament cu 1 camera la mansarda unui bloc . ... (vezi toată discuția)