Buna seara, inainte de a pune intrebarea as dori sa prezint cat de cat problema: am cumparat de la ... o masina la care am platit avans de 7000 ron si am pus si apartamentul gaj. dupa 2ani am facut un contract de novatie cu o societate in care am trecut masina in patrimoniul firmei. in acel contract de novatie nu este specificat nimic referitor la ipoteca, aceasta societate nu a mai platit ratele, nu se mai poate da de ei, iar un reprezentat de la tbi a venit la mine si mi-a spus ca in momentul in care s-a facut contractul de novatie ipoteca a cazut, firma neavand nevoie de ipoteca. intrebarea este daca asa este ca atunci cand faci un contract de novatie cu o societate ipoteca nu mai este valabila? daca este asa cum fac sa scot de sub ipoteca apartamentul?
Daca in contractul de novatie, debitorul subecvent nu a adus pentru garantarea platii pretului aferent autoturismului o noua ipoteca sau o alta garantie, creditorul, beneficiar al ipotecii nu avea nici un interes sa stinga ipoteca. Mergeti la Cartea Funciara si solicitati un certificat de sarcini al imobilului pe care l-ati pus ca ipoteca si veti clarifica situatia juridica a imobilului.