avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru 24ore cu 72 ore libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru 24ore cu 72 ore libere

Lucrez intr-o benzinarie, 24 cu 72 si sunt in preaviz. lucrez in aceasta firma de aproximativ 7 luni, dupa ce am fost preluati de la vechea firma. pot sa imi cer banii pe concediu care nu a fost platit? o alta problema: aceasta firma cand ne-a preluat, ne-a spus ca vom avea salariul brut de 1300 ron, scris si in contractul de munca. au spus ca vom lua 850 ron bani si diferenta salar, sporurii si alte indemnizatii, vom primi bonuri valorice (tichete de masa). in cele 7 luni care au trecut, banii primiti in mana au diferit de la luna la luna, cat si bonurile, banii ajungand chiar si la 700 ron, si bonurile de la 2 pana chiar la 28. e normal sa ne varieze salariul asa si sa ne dea bonuri dupa bunul lor plac? si nici fluturas nu primim! Functia de casier incasator presupune printre altele si scoaterea raportului zilnic, si dimineata cand predam banii, ii predam cu tot cu plusuri ( ciubucuri, bacsisuri) pe care sefa de statie le ia si le introduce intr-un plic, destinatia acelor bani nefiind cunoscuta. e legal? pe langa toate astea, facem si munca femeii de servici (deoarece aceasta nu exista), avand terasa, bar si bai.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 08:46, 14 Octombrie 2008
pe CIM scrie ca salariul brut este de 1300 ron. ei nu sunt obligati sa imi dea fluturas, sa vad si eu ce spor de noapte, de weekend,etc? si acum, colegii mei ce ar putea face in legatura cu aceasta modalitate de plata? va multumesc mult mult! :)
Vedeti ca am completat mesajul de mai sus.

Deci, pe statul de plata nu cred ca apare la rubrica net de plata, suma pe care v-a virarat-o pe card.
Ei, aici e problema, cum justifica ca v-a platit mai putin fata de salariul din c.i.m.?
Cu tichete nu e legal. Tichetele se acorda pe langa salariul negociat in c.i.m. , nu sunt incluse in c.i.m. La o reclamatie, nu vor iesi bine deloc.
Cu extrasele de la banca, se vede alimentarea din salarii si se doveste astfel cati bani a-ti primit salariu, intelegeti?

Colegii pot refuza plata salariului in tichete si nu are ce sa le faca. Colegii acum ii face o mare favoare patronului ca accepta plata salariului in tichete de masa.
Doamne, eu asa ceva nu am mai intalnit.
Dar nu stiu cum poate sa va acorde la toti mai multe tichete de cate zile lucratoare sunt in luna?
namiru a scris:

Doamne, eu asa ceva nu am mai intalnit.
Dar nu stiu cum poate sa va acorde la toti mai multe tichete de cate zile lucratoare sunt in luna?

Simplu : nu-i controleaza nimeni, ba mai mult sunt sfatuiti de cei care ar trebui sa faca control sa procedeze asa , pentru " reducerea cheltuielilor" ;)
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2008
adelaida_07, utilizator
v-as ruga daca puteti sa imi spuneti cum se scrie o cerere de preaviz, pentru ca astazi tocmai am aflat ca cererea mea a fost respinsa pentru formulare incorecta....X-(

Cerere

Subsemnata_________________________, angajata la _______________________ din data de _________________in functia ______________________ solicit incetarea contractului individual de munca incepand cu data de _______________.


Data Semnatura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa si salariu net lefteriu_adrian lefteriu_adrian Bua ziua. Salariul brut este de 1200 ron. Bani in mana iau 600 ron si 20-21 bonuri de masa de 8,72 ron. e corect sa imi dea bonuri in loc de bani?si din cate ... (vezi toată discuția)
Eu primesc bonuri electronice pe card dejun, si sunt plătit ... Alabalaportocala9 Alabalaportocala9 Eu primesc bonuri electronice pe card dejun, si sunt plătit la ora. Și acumulez un nr de ore și după se face calculul la ore înmulțit cu cât iau pe ora ... (vezi toată discuția)
Solicitare sfat Li_Ra Li_Ra Buna ziua, Doresc sa va supun atentiei urmatoarea situatie: O persoana angajta la o firma din Bucuresti se hotaraste sa-si dea demisia din motive ... (vezi toată discuția)