avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL in Italia sau SRL in Romania?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL in Italia sau SRL in Romania?

Buna seara,

Apelez la ajutorul d-voastra cu urmatoarea problema:

Am o societate in Italia, care se ocupa cu importul si vanzarea en detail de echipamente pentru sali de fitness si persoana fizice. Produsele distribuite reprezinta, in mare parte, echipamente/aparatura destinate unui tip de antrenament sportiv denumit "functional trainning", un nou concept de a face sport intr-un mod inteligent.
Afacerea merge bine in Italia, lumea apreciaza din ce in ce mai mult tipul asta de antrenament si as dori sa imi extind afacerea si in Romania.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

a) care ar fi varianta optima intre a-mi desfasura activitea, prin societatea de acolo sau ar fi indicat sa imi deschid in Romania o alta societatea cu care sa gestionez totul?
b) din punct de vedere legal, economic si contabil ar fi mai profitabil sa imi deschid aici o societate sau sa functionez cu cea din Italia?
c) care este balanta intre taxe Italia vs Taxe Romania?
d) ce tip de contabil/expert ma poate ajuta in luarea acestei decizii?

Va multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsurile/opiniile dumneavoastra.

O seara placuta!


Cel mai recent răspuns: Vasile Roman , Avocat 22:46, 13 Decembrie 2011
Puteti deschide reprezentanta sau filiala. In privinta taxelor nu va pot ajuta pentru ca intra in alt domniu/
O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie sportiva??? andrei86c andrei86c Buna ziua! Deschid un club sportiv in care sa am si activitate comerciala( articole sportive, bauturi etc. Ce ma sfatuiti sa deschid? Asociatie, Club, ... (vezi toată discuția)
Problema nir-uri / factura furnizor NNSilviu NNSilviu Buna seara. Am unele nedumeriri si sper ca ma puteti indruma. Am deschis un S.R.L si dupa plasarea primelor comenzi, trebuie sa fac NIR-urile. Aici as avea ... (vezi toată discuția)
Modificare contract sportiv minor federatie sportiva jondoe1 jondoe1 Buna ziua, intrebarea mea este: Un contract de jucator[sportiv] se considera in continuare valabil daca federatia modifica date din contract fara a se face ... (vezi toată discuția)