avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea hotararii judecatoresti

In urma hotararii judecatoresti din septebrie 2011 s-a hotarat ca fosta sotie sa plateasca cei 1/6 din indemnizatia pentru cresterea copilului,fiului meu.Pana astazi nu am primit acea hotarare prin posta si nici copilul pensia.Am citit hotararea pe situl tribunalului si scria ca acea suma trebuie achitata prin posta de fostul angajator al ei.
Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:46, 16 Decembrie 2011
Cand veti primi hotararea, asa, de curiozitate, va rugam sa ne prezentati si noua motivarea instantei deoarece:
1. indemnizatia pentru cresterea copilului este platita de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, nu de catre anjagator
2. Conform dispozitiilor legale, indemnizatia pentru cresterea copilului nu poate fi urmarita pentru nici un fel de datorii, in consecinta nu poate constitui nici baza de calcul pentru pensia alimentara a unui alt copil, ea fiind destinata strict copilului pentru care a fost solicitat concediul. Este ca si cum instanta l-ar fi obligat pe fratele/sora vitrega sa achite 1/6 din suma pe care o primeste, nu pe parinte. La stabilirea pensiei de intretinere, instanta trebuia sa se raporteze la venitul minim pe economie.

Multumesc de ajutor.Astazi am primit si comunicarea.Iata ce spune,,
Solutie:

. ,,,, Admite, în parte, acţiunea. Reduce cuantumul pensiei de întreţinere stabilită în sarcina reclamantei şi în favoarea minorului, prin sentinţa civilă nr.............. pronunţată de Judecătoria ................ în dosarul nr..., lămurită prin încheierea din 09.10.2009, de la o sumă reprezentând 25% (1/4) din veniturile nete lunare, la o sumă reprezentând 1/6 din veniturile nete lunare încasate de reclamantă la...... cu începere de la data introducerii acţiunii, respectiv 18.05.2011 şi până la majoratul copilului.
Înfiinţează din oficiu poprire asupra veniturilor lunare nete realizate de reclamantă la terţul poprit SC ..........SRL...........pentru o sumă reprezentând 1/6 din acestea, sumele reţinute urmând a fi plătite pârâtului ......... prin mandat poştal. Ia act că nu s-au cerut cheltuieli de judecată. Executorie de drept. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 29.09.2011."
In postarea initiala ati specificat faptul ca reclamanta se afla in concediu pentru ingrijirea copilului. Daca este asa, reclamanta are contractul de munca suspendat pana la reintoarcerea din concediu, iar angajatorul nu are ce sa popreasca si sa va trimita deoarece indemnizatia pentru cresterea copilului, dupa cum am spus, este platita de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si nu poate face obiectul vreunei executari silite.
Daca instanta a stiut de faptul ca reclamanta este in CIC si totusi a motivat astfel, faceti o cerere de lamurire a dispozitivului hotararii sau declarati recurs.
In schimb, daca reclamanta nu este in CIC, ci lucreaza, puteti contacta angajatorul si sa-i dati un nr de cont in care sa vireze banii (e mai simplu decat prin posta) sau va trebui sa asteptati ziua de salariu si atunci veti vedea cum stau lucrurile.

Ce pot sa va spun este ca ea se afla in concediu de crestere copil ,din cate stiu nu merge l-a vechiul job,iar din septembrie nu a mai virat nimic in contul copilului,astazi am verificat si lucrul acesta.
Este posibil ca motivul neachitarii pensiei sa fie ca din mai(atunci a depus cererea de micsorare) pana in septembrie a depus 25% din venit si acum sa regleze acea suma?
In acest moment reclamanta avand contractul de munca suspendat, venitul ei de la angajator este 0 lei. In conformitate cu dispozitiile sentintei pe care o aveti, in acest moment dv aveti poprire de 1/6 din 0 lei.
In mod normal, pensia de intretinere ar fi trebuit sa fie stabilita la 1/6 din venitul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselarea instantei judecatoresti...? andrei10 andrei10 Buna seara, Va multumesc pentru raspunsuri si as dori sa va cer din nou ajutorul daca se poate.In legatura cu recursul va rog sa ma invatati cum sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Boatca Elena Boatca Elena Sunt in concediul de crestere a copilului. Stiu ca legea prevede ca persoana care beneficiaza de acest concediu primeste 85% din salariu. Tot 85% din salariu ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere. Borza Borza Buna, Dupa divort s-a stabilit domiciliul la unul din parinti (tata) cu stabilirea a 1/4 din salariu. Dupa aceea mama se casatoreste si naste 2 copii. ... (vezi toată discuția)