Buna seara,
Va multumesc pentru raspunsuri si as dori sa va cer din nou ajutorul daca se poate.In legatura cu recursul va rog sa ma invatati cum sa procedez.Aceasta este comunicarea primita zilele trecute:
,,,, Admite, în parte, acţiunea. Reduce cuantumul pensiei de întreţinere stabilită în sarcina reclamantei şi în favoarea minorului, prin sentinţa civilă nr.............. pronunţată de Judecătoria ................ în dosarul nr..., lămurită prin încheierea din 09.10.2009, de la o sumă reprezentând 25% (1/4) din veniturile nete lunare, la o sumă reprezentând 1/6 din veniturile nete lunare încasate de reclamantă la...... cu începere de la data introducerii acţiunii, respectiv 18.05.2011 şi până la majoratul copilului.
Înfiinţează din oficiu poprire asupra veniturilor lunare nete realizate de reclamantă la terţul poprit SC ..........SRL...........pentru o sumă reprezentând 1/6 din acestea, sumele reţinute urmând a fi plătite pârâtului ......... prin mandat poştal."
In hotarare mai este specificat si faptul ca citez:
,,Reclamanta in calitate de debitor al obligatiei de intretinere este in continuare angajata la S.C...... fapt necontestat de parti ”, dar dupa ce am sunat la societatea angajatoare am aflat ca ea a incheiat contractul de colaborare din iulie 2011 .
Eu ce pot intelege ca a vrut sa induca instanta in eroare sau sa taraganeze aceasta obligatie fata de copil, mai ales ca nu a mai platit din septembrie.
As vrea sa stiu daca pot face singur acel recurs fara ajutorul unui avocat si daca da, as dori un model daca se poate.
Multumesc anticipat!
In cazul ca Angajatorul nu face poprire pe veniturile periodice ale debitoarei, adresativa unui ex. judecatoresc sa solicite poprirea pe veniturile de bitoarei ,,debitele restante cat si cele prezente si pentru viitor.. Succes.:sorry:
La data introducerii actiunii, reclamanta a promovat actiunea datorita faptului ca mai are un minor in intretinere si probabil ca atunci avea concediu medical. Tertul poprit nu ar fi putut decat sa opreasca 1/6 din suma incasata pentru perioada 18.05 - iulie. Dar, cum ordonanta de infiintare a popririi a venit tocmai spre sfarsitul anului, iar contractul reclamantei e incheiat din iulie, nu puteti invinui tertul poprit.
Nu puteti considera ca a fost o modalitate de a ''insela'' instanta, aveti si dv partea dv de vina caci, asa cum v-ati interesat acum daca mai este sau nu angajata, ati fi putut sa o faceti si atunci.
Puteti promova recurs sau puteti promova dv o noua actiune prin care sa solicitati stabilirea pensiei de intretinere la 1/6 din salariul minim pe economie, data fiind situatia debitoarei si faptul ca indemnizatia nu poate fi urmarita pentru nici un fel de datorii.
Cu siguranta as fi putut, daca as fi cunoscut legislatia,dar nu am terminat dreptul si nici nu am fost reprezentat de avocat,insa ea da.Iar daca nu verificam contul, in alta problema, nici nu as fi aflat ca ea nu a virat banii de atata timp.De ce spun ca este in stare sa insele instanta ,pentru ca asta face permanent.Am incercat sa discut cu ea acum doua saptamani despre situatie si a spus ca nu o intereseaza pot sa o dau in judecata.
Copilul il pacaleste de un an ca-l duce in familia ei,dar nu, este lasat in casa bunicilor nerespectand hotararea judecatoreasca de a-l duce la adresa de domiciliu,iar cand copilul nu a mai vrut sa mearga la ea mi-a adus politia la usa si l-a obligat sa respecte hotararea judecatoreasca.
Stiu ca sunteti femeie si va ganditi ca nu ati putea face asta ,insa ea da ,,lucreaza "numai cu minciuni.
Pensie intretinere.
Borza
Buna,
Dupa divort s-a stabilit domiciliul la unul din parinti (tata) cu stabilirea a 1/4 din salariu. Dupa aceea mama se casatoreste si naste 2 copii. ... (vezi toată discuția)