avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediu fara plata

Lucrez la Primaria x si am nevoie de 5 zile de concediu fara plata pentru nevoi personale dar conf art 95 alin 2 am nevoie de acte doveditoare. Nu am acte doveditoare la probleme personale. Cum pot sa procedez
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:09, 15 Decembrie 2011
Temeiul legal al acordarii concediului fara plata este art. 153 Codul muncii. In cazul functionarilor publici se aplica si HG 250 din 1992, respectiv art. 25 care nu impune prezentarea de acte doveditoare. Formulati o cerere adresata sefului institutiei unde lucrati, respectiv domnului primar.
Din ce act normativ este articolul la care faceti referire?
Din Legea188/1999 privind Statutul functionarilor publici
Va multumesc
Cred ca faceti o confuzie, art. 95 alin. 2 din Statutul functionarului public (legea 188 din 1999) prevede suspendarea, concediul fara plata nu este o suspendare. Codul muncii in art. 51 prevede in mod expres cand poate interveni suspendarea contractului individual de munca din initiativa salariatului....
lucian huzum a scris:
Codul muncii in art. 51 prevede in mod expres cand poate interveni suspendarea contractului individual de munca din initiativa salariatului....

I-auzi, se aplica dispozitiile Codului muncii! :hammer:

Functionarii publici nu au contract de munca, ei sunt numiti in functie prin act administrativ, si nu au raporturi de munca, ci raporturi de serviciu.

@andreeamihaela

Pentru 5 zile cerere conform art. 95, alin. (2) din Legea nr. 188/1999? :duh:

Eu va rog sa cititi art. 95, alin. (2) din Legea nr. 188/1999, gasiti legea si in acest forum. Perioada minima pentru care poate fi solicitata suspendarea raportului de serviciu este, surpriza, mai mare de 5 zile.

Singura prevedere de care va puteti folosi este art. 25 din HG nr. 250/1992, cu conditia sa va incadrati in situatiile reglementate prin acest act normativ sau cu conditia sa ajungeti la o intelegere cu conducatorul institutiei.
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii fara plata functionari publici miami miami Un functionar public din institutie doreste concediu fara plata pe aprox. 1 an de zile. Conform HG 250/92 al.3 ar avea dreptul la cel mult 90 zile, ca motiv: ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata cartala cartala poate solicita un functionar concediu fara plata pe o perioada de 2 sau 3 ani, in cadrul aceleiasi instituii? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata cipanu cipanu in cazul in care un functionar public solicita concediu fara plata pe o perioada de cca 20 zile incepand cu data de 26.11.2010 i se suspenda raportul de ... (vezi toată discuția)