Buna ziua. va rog sa imi spuneti daca e necesar sa intocmim acte aditionale la CIM cu noul cod COR, pentru toti salariatii? Am primit la firma o oferta de la o firma prin care suntem atentionati ca legea ne obliga sa intocmim aceste acte aditionale si sa le inregistram in noul revisal pana la 1 ianuarie 2012, altfel riscam amenzi. Inteleg sa folosim noul cod COR pentru noii angajati, dar chiar e necesar sa modificam toate contractele de munca din spate? mi se pare exagerat. Multumesc.
Mail-ul primit de la acea societate este o aberatie ... actul aditional se incheie in urma negocierii dintre un salariat si angajator si nu ca urmare a modificarilor survenite in baza intrarii in vigoare a unui act normativ ...
Conform art. 2 alin. 2 din Ordinul comun MMFPS / INS 1832/ 856 /2011, in vederea asigurarii tranzitiei de la vechea COR aprobata prin Ordinul nr. 138/1.949/1995, la noua COR aprobata prin prezentul ordin, cele doua clasificari vor fi utilizate in paralel pana la data de 31 decembrie 2011.
Coroborand prevederile acestui Ordin cu cele ale textului final al art.17 alin.5 C.mun., este legala emiterea unei decizii colective sau individuale, prin care, angajatorul luand la cunostinta de modificarile intervenite, sa constate ca s-au modificat codurile COR corespunzatoare functiilor detinute de salariatii sai.