avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unul din parinti poate sa vanda partea sa de casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unul din parinti poate sa vanda partea sa de casa?

Doi soti au 3 copii, toti in viata, parintii sunt casatoriti si unul din ei vrea sa "dea cu acte" partea sa unui copil. Se poate? Care este procedura? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: himmel_emil_robert , utilizator 19:09, 14 Decembrie 2011
Vin cu o precizare:
Cei doi soti nu sunt divortati, dar tatal vrea sa "dea cu acte" partea lui unui copil fara acordul sotiei.
Imobilul sotilor este in devalmasie deci sotul nu prea stie cat sa vanda si deci nu poate sa vanda pana nu se stabileste care din soti are ce cota-parte.
Multumesc pentru raspuns, asa ma gandeam si eu.
Pentru ca pe titlul de proprietate sunt doi proprietari, sotul respectiv sotia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi proprietate imobil obtinut inainte de casatorie ionutmcinjau ionutmcinjau Buna seara. Sunt tanar, am 23 ani, recent am achizitionat un apartament pe numele meu cu surse provenite astfel ( 80% donatie parinti + 20% surse proprii-job). ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Georgiana_gjg Georgiana_gjg Părinții mei vor sa imi vândă în acte apartamentul lor dar eu peste 5 luni ma căsătoresc și soțul are 2 copii din prima casatorie.Copii vor avea ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte dupa divort Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Am o intrebare la care sper sa gasesc raspuns. Parintii mei au divortat recent si momentan inca sunt proprietari 50%-50% pe un imobil. Nu se va ... (vezi toată discuția)