avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acordarea pensiei alimentare la studii masterale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acordarea pensiei alimentare la studii masterale

Am citit ca in cazul divortului , copilul primeste pensie alimentara pana la 26 de ani daca isi continua studiile. Intrebarea mea este: primeste pensie alimentara si daca se angajeaza intre timp, dar face scoala mai departe?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandra Rozalia Micu , Consultant resurse umane 22:10, 12 Octombrie 2008
Aceasta pensie de intretinere este acordata pe perioada studiilor tocmai datorita acestei situatii speciale , persoana respectiva considerandu-se a fi in incapacitate de a presta o munca remunerata .
Daca dvs obtineti venituri , este obligatoriu sa anuntati , iar pensia de intretinere va fi sistata .
Obligatia legala de intretinere subzista cat dvs nu sunteti incadrata in munca.
Daca nu este in nevoie, pensia se poate sista.
Una este cand copilul lucreaza o data pe saptamana si obtine 30 de lei si alta cand lucreaza normal 8 h.
E la master, asa pare. Nu cred ca se poate aprecia ca nu are timp sa munceasca in tipul unor studii special destinate celor care muncesc. :-/
:D N-am citit titlul.
:"> Doar post-ul.
si daca sunt la master la cu taxa si sunt intr-un alt oras decat cel de domicilui....nu ma pot intretine dintr-un salariu minum pentru studii superioare, atunci exista vreo sansa sa primesc un ajutor...sau o cota parte din pensia alimentara? sau daca peste 3 luni imi pierd actualul loc de munca...si sunt la master pot benefiacia din nou de pensie? in zilele noastre nu esti sigur de nimik!
VA MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pana cand? gymyforty gymyforty platesc pensie ptr un student, termina anu 3 si da licenta, apoi are drept de munca. Pana cand trebuie sa-i platesc mamei lui pensia alimentara?...pana ... (vezi toată discuția)
Servus ! ce se intelege prin .... cotaita cotaita Copilul dupa majorat poate primi pensie de intretinere daca i-si continua studiile . Intrebarea mea : la ce fel de studii face referire legea , si daca la ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere DorinNut DorinNut Am divortat. La doi din copii le platesc pensie alimentara. In decizie scrie ca pina la definitivarea studiilor sau pina la implinirea varstei de 25 ... (vezi toată discuția)