Am citit ca in cazul divortului , copilul primeste pensie alimentara pana la 26 de ani daca isi continua studiile. Intrebarea mea este: primeste pensie alimentara si daca se angajeaza intre timp, dar face scoala mai departe?
Va multumesc!
Aceasta pensie de intretinere este acordata pe perioada studiilor tocmai datorita acestei situatii speciale , persoana respectiva considerandu-se a fi in incapacitate de a presta o munca remunerata .
Daca dvs obtineti venituri , este obligatoriu sa anuntati , iar pensia de intretinere va fi sistata .
Obligatia legala de intretinere subzista cat dvs nu sunteti incadrata in munca.
Daca nu este in nevoie, pensia se poate sista.
Una este cand copilul lucreaza o data pe saptamana si obtine 30 de lei si alta cand lucreaza normal 8 h.
si daca sunt la master la cu taxa si sunt intr-un alt oras decat cel de domicilui....nu ma pot intretine dintr-un salariu minum pentru studii superioare, atunci exista vreo sansa sa primesc un ajutor...sau o cota parte din pensia alimentara? sau daca peste 3 luni imi pierd actualul loc de munca...si sunt la master pot benefiacia din nou de pensie? in zilele noastre nu esti sigur de nimik!
VA MULTUMESC!