avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de partaj voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de partaj voluntar

Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt sansele ca una din partile unui contract de partaj voluntar sa ceara anularea acestuia. Situatia este urmatoarea:

Doi prieteni cumpara in indiviziune in cote de 1/2 un teren. In 2006 convin iesirea din indiviziune sub forma unui contract de partaj voluntar prin care unul din ei lasa partea sa de teren in proprietate exclusiva celuilalt coproprietar, fara sulta. Problema este ca cel care a cedat partea sa de teren a fost reprezentat de un mandatar, in procura caruia se specifica faptul ca acesta va vinde si va face partajul, pe cand cedarea conform contractului de partaj a fost fara sulta.
Acum cel care a cedat dreptul de proprietate isi vrea partea de teren inapoi. Ce sanse are sa anuleze contractul de partaj? Poate invoca faptul ca mandatarul nu a respectat procura si a cedat terenul cu titlu gratuit? Cand s-a semnat contractul de partaj, el a stiut foarte bine ca forma contractului era cea de partaj voluntar cu transferul de proprietate fara sulta. Poate sa atace acest contract in vreun fel si prin urmare sa redobandeasca titlul de proprietate pe jumatatea sa de teren?
Cel mai recent răspuns: dana_toader , utilizator 22:46, 14 Decembrie 2011
Poate, acum depinde pe ce cale intelege sa invoce acest lucru si pe ce motive.
Exact asta as fi vrut sa stiu, pe ce cale si pe ce motive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna "cedare"in termeni notariali? clienta noua clienta noua Sunt mandatara unei rude in varsta si fara copii,care m-a imputernicit printr-o procura sa o reprezint in toate etapele dezbaterii succesorale asupra casei ... (vezi toată discuția)
Anulare renuntare la mostenire darek40 darek40 Buna ziua, In urma decesului bunicului meu urmata de cel al tatalui meu ne-am prezentat in fata notarului pentru dezbaterea succesiunii. Masa succesorala a ... (vezi toată discuția)
Buna. am un teren intravilan, pe care sunt proprietar 1/2. tatal ... Aquavia32 Aquavia32 Buna. Am un teren intravilan, pe care sunt proprietar 1/2. Tatal meu vitreg are tot 1/2. Ce cai sunt de a putea vinde partea mea din teren? Sunt obligat sa ii ... (vezi toată discuția)