Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt sansele ca una din partile unui contract de partaj voluntar sa ceara anularea acestuia. Situatia este urmatoarea:
Doi prieteni cumpara in indiviziune in cote de 1/2 un teren. In 2006 convin iesirea din indiviziune sub forma unui contract de partaj voluntar prin care unul din ei lasa partea sa de teren in proprietate exclusiva celuilalt coproprietar, fara sulta. Problema este ca cel care a cedat partea sa de teren a fost reprezentat de un mandatar, in procura caruia se specifica faptul ca acesta va vinde si va face partajul, pe cand cedarea conform contractului de partaj a fost fara sulta.
Acum cel care a cedat dreptul de proprietate isi vrea partea de teren inapoi. Ce sanse are sa anuleze contractul de partaj? Poate invoca faptul ca mandatarul nu a respectat procura si a cedat terenul cu titlu gratuit? Cand s-a semnat contractul de partaj, el a stiut foarte bine ca forma contractului era cea de partaj voluntar cu transferul de proprietate fara sulta. Poate sa atace acest contract in vreun fel si prin urmare sa redobandeasca titlul de proprietate pe jumatatea sa de teren?