avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... marire pensie alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

marire pensie alimentara

Buna ziua, o intrebare am si eu,
Copilului i s-a stabilita pensia alimentara 25% din venitul mimim pe economie, tatal la vremea respectiva neavand servici,
Momentan lucreaza, am hotararea de divort definitiv si irevocabila,As putea obtine o marire de pensie ducandu-ma cu hot de divort la Serv Personal al locului de munca unde lucreaza?sau imi trebuie
altceva la mana?Stiu ca trebuie sa-l dau iar in judecata ptr marirea pensiei alimentare
Va rog sa ma lamuriti in acesta problema.

2.Este adevarat ca acum custodia este comuna?
Precizez ca la data la care eu am divortat custodia mi s-a acordat mie.,copilul locuind cu mine.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
dana_axi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:56, 14 Decembrie 2011
1. Pentru a creste pensia alimentara aveti nevoie de o noua hotarare a instantei. Fara ea nu puteti cere mai mult.

2. Conf. Noului Cod Civil autoritatea parinteasca se exercita in comun. Sotul, daca doreste, poate solicita instantei acordarea „custodiei comune”. Pana atunci aveti custodie unica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare pasaport desi domiciului copilului e stabilit la mine, tatal vladflorin vladflorin Buna ziua ,ma numesc Vlad Florin si as dori daca se poate cineva sa imi raspunda la problema pe care o am .in aprilie 2010 am hotarare de divort cu minori cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, hartuire alecsandra2006 alecsandra2006 buna ziua, am urmatorul caz: sunt divortata din anul 2010 am un copil care mi-a fost incredintat mie cu tutela. hotararea judecatoreasca este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor neagoemarianina neagoemarianina ma numesc Nina si mentionez ca in 2005 am divortat in urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere. relatia cu fostul sot a continuat iar in ... (vezi toată discuția)