avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor, hartuire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor, hartuire

buna ziua,
am urmatorul caz: sunt divortata din anul 2010 am un copil care mi-a fost incredintat mie cu tutela. hotararea judecatoreasca este definitiva si irevocabila. tatal copilului intarzie de fiecare data cu pensia alimentara (2-3 luni) plateste cand are chef, de vizitat nu vine sa viziteze copilul atunci cand este specificat ( sapt 1 si 3) vine cand are timp... toate bune si frumoase..... problema este urmatoarea: de vreo 2 ani ma sacaie cu tot felul de probleme la modul ca doreste sa-l cunoasca pe viitorul sot, ca, copilul nu-l suna ba mai mult a inceput sa tipe la copil la telefon ca de ce nu-l suna sau de ce are telefonul inchis in conditiile in care tatal copilului nu a cumparat nici un telefon si nici nu plateste abonamentul telefonului. S-a dus la scoala baut sub pretextul ca vrea sa vorbeasca cu copilul ... ma ameninta ca ma da in judecata pentru custodie comuna...am observat ca de la un timp copilului ii este frica de el.
nu l-a interesat niciodata daca copilul are ce manca sau ce imbraca sau daca are nevoie de ceva la scoala.
ce pot face in aceasta situatie ? unde sa ma duc si ce pot face sa nu ne mai deranjeze.
vreau sa-l dau in judecata pentru poprirea pensiei alimentare direct din salariu.
va rog sfatuiti-ma ce pot face unde sa ma duc pentru a scapa de acest individ.

va multumesc

Alecsandra
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:02, 7 Octombrie 2015
Numai dvs. singură puteţi să vă apăraţi de hărţuielile fostului soţ.Puteţi să nu-i mai răspundeţi l telefon sau să vă schimbaţi telefonul.
În privinţa plăţii pensiei alimentare, puteţi să-i puneţi poprire pe salar dacă este angajat cu contract de muncă, prin intermediul unui executor judecătoresc.
Dacă el cere autoritate părintească comună, o va primi, indiferent de faptul că nu este interesat de copil, însuşi cererea de autoritate părintească comună demonstrează interesul său faţă de copil. :stunned:
draga domnule martonze ati citit exact ce am scris mai sus??? 1. este data o hotarare definitiva si irevocabila; 2. copilului este frica de el; 3. pensia alimentara o plateste cand are chef adica la 2-3 luni. despre ce vorbim noi aici? despre interesul lui fata de copil ?????
sa fim seriosi
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2015
alecsandra2006, utilizator
Hotararea in materie de famile, chiar daca e definitiva si irevocabila, nu are putere de lucru judecat, asta inseamna ca instanta poate stabili la cererea unuia din parinti, altceva. Cum e si cu pensia, puteti cere marirea ei si apoi puteti pune in executare hotararea prin executor.
Nu e musai ca tatal daca cere sa si obtina sa exercite autoritatea parinteasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare custodie exclusiva in custodie comuna, conditii de acordare comanescum comanescum In urma procesului avut acum 3 ani si jumatate, copilul mi-a fost incredintat mie prin custodie exclusiva, sotul avand mai multe relatii in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Minori si familie ContSters433181 ContSters433181 Buna seara! In 2010 in urma unui proces de divort, cu minor, mi s-a incredintat spre crestere si educare fetita rezultata din casatorie, cu hotarare definitiva ... (vezi toată discuția)
Copilul minor- drepturi parintesti floraresu floraresu Buna seara. Am un copil minor rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Copilul este incredintat mie printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)